---

Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Wapen Wijdemeren

Wijdemeren, 22 september 2001. In de G&E van vandaag staat een foto van Luijt Postma, ambtenaar van Nederhorst den Berg, die een paar gemeentewapens toont die hij voor Wijdemeren ontworpen heeft.

Een gemeente moet nu eenmaal een wapen hebben, dat staat op het briefpapier, de ambtsketen van de burgemeester, de relatiegeschenken, de website, de stempels, de vlag, enzovoort. Voor Wijdemeren bestaat dat wapen nog niet. De nieuwe gemeenteraad zal er één moeten kiezen. Hoe die keuze tot stand komt is nog niet besloten. Wellicht dat er een wedstrijd uitgeschreven zal worden onder de burgers, net zoals dat gebeurde met de naam. Jan Goudberg, burgemeester van Nederhorst den Berg zal het onderwerp binnenkort aan de orde stellen tijdens het herindelingsoverleg.

Hij is zelf gecharmeerd van een ontwerp dat Luijt Postma gemaakt heeft. Daarop staan water, land en drie rietpluimen die de drie huidige gemeenten symboliseren. Luijt heeft een paar ontwerpen bedacht, die daarna getekend zijn door Peter Lokkart uit Nederhorst. Hij heeft zich ook al gebogen over de ambtsketen en de gemeentevlag.

Op 1 januari zal de nieuwe burgemeester met een geïmproviseerde ambtketen verschijnen met op de penning aan de ene kant het rijkswapen en aan de andere kant de tekst "Wijdemeren". Op het briefpapier zullen voorlopig de wapens van de drie oude gemeenten staan.

Als u ook een idee heeft voor het nieuwe wapen, stuur dan uw ontwerp per email naar de Wijdemeerse Webkrant. (formaat circa 100 bij 150 pixels, bij voorkeur een .gif plaatje) Wellicht kunnen wij er een leuke wapengallerij mee vullen. (Humor mag ook, als het maar niet kwetsend is.)


Loosdrecht

Nederhorst
den Berg

's-Graveland

Het Wijdemeerse weer: zonnig, droog, windstil, 16 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...