... ...

Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Wapen per diligence?

Wijdemeren, 21 januari 2004. Gerda van der Stroom sprak tijdens de raadsvergadering op 27 november in tijdens het inspraakhalfuurtje voor de burgers. Zij vroeg aandacht voor het door haar ontworpen gemeentewapen, maar kreeg die niet van het college.


Gerda van der Stroom uit 's-Graveland
spreekt in op 27 november 2003.


Ontwerp v.d. Stroom

Uit een artikel van Simone Stevens in de Gooi van gisteren blijkt dat het helemaal niet op schiet met dat wapen. Indertijd deelde burgemeester Don Bijl mee dat hij zelfstandig een ontwerp voor een wapen bij de Hoge Raad van Adel (die daar over gaat) had ingediend.

Gerda van der Stroom wilde van die Raad weten of het ontwerp van de burgemeester was geaccepteerd of niet, om misschien toch weer zelf een kans met haar ontwerp te maken. Pas na vier keer mailen, de laatste keer voorzien van veel uitroeptekens, was de Hoge Raad van Adel door haar te verleiden tot een antwoord.

Dat antwoord luidde dat het "Wapen van Don Bijl" beschouwd wordt als "het ontwerp" dat beoordeeld wordt. Maar, het kan nog wel een tijd duren voor de raad advies uitbrengt. (Zou de Hoge Raad van Adel nog met de diligence 1) de stukken uitwisselen en vergaderingen bezoeken? red.)

Als er een negatief advies komt, dan kan er een nieuwe aanvraag ingediend worden en maakt het ontwerp van Gerda van der Stroom weer een kans.

1) Een diligence is een soort postkoets, waarmee men in vroeger tijden reisde.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht Ga naar het archief
Naar de home-page ZonnigWindstil Naar volgende bericht