...

...


Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Tweespalt College

Wijdemeren, 4 mei 2004. Gisteren zei wethouder Co de Kloet (DBW) tegen de Gooi- en Eemlander dat er sterk bezuinigd zal worden, of dat anders het college van B&W opstapt. Die uitspraak wordt niet gedeeld door de rest van het college, dat geïrriteerd reageert.

Naar vandaag uit de Gooi blijkt, heeft het college van B&W nog geen besluit genomen over voorstellen inzake bezuinigingen, verhoging van ozb en afvalstoffenheffing en stoppen van subsidies aan verengingen die geen algemeen nut dienen. In de krant van gisteren wekte Co de Kloet de indruk dat dat besluit wel was genomen.


Yvonne Siemons (DBL): "Nooit over
OZB verhoging gesproken."

Wim Neef (CDA): "Blijven zitten aan
de Rading in Hilversum?"

De wethouders Yvonne Siemons (DBL) en Wim Neef (CDA) verklaarden tegenover Mark Misérus van de Gooi- en Eemlander dat er wel in heel algemene termen gesproken is over bezuinigingen, maar niet in detail. Yvonne Siemons in de Gooi: "Er is nooit gesproken over de verhoging van afvalstoffenheffing en ozb." Ook zegt zij dat er niet gesproken is over het stoppen van subsidie aan de Historische Kring, zoals De Kloet gisteren in de krant zei.

Wethouder Wim Neef noemt de bezuinigingen die de gemeente zelf pleegt, zoals een personeelsstop en een investeringsstop. Voor het eerst komt uit de mond van een collegelid (Wim Neef) dat de nieuwbouw in 's-Graveland misschien afgeblazen moet worden als dat te duur wordt. Als blijven zitten aan de Rading in Hilversum goedkoper is, dan vindt hij dat daarvoor gekozen moet worden.

Over het opstappen van het college is Wim Neef kort. Als er opgestapt wordt, dan is dat Co de Kloet zelf, niet het hele college.

In een weerwoord zegt Co de Kloet in de krant dat het college "kinderachtig" is als het weg zou lopen voor de bezuinigingen. Hij zet vraagtekens bij de solidariteit binnen het college van B&W, waarvan hij vindt dat het als één blok zou moeten opereren.

De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page ZonnigMatige wind22º Naar volgende bericht
      .