... ...

Rik Jungmann

Stichting Poste Restante
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Cursussen Poste Restante

Nederhorst den Berg, 5 februari 2004. In Poste Restante komen zeer verschillende cursussen en activiteiten. Er wordt kunst gemaakt, er wordt getrommeld, ge"capoeira"t, en ge"soulcycle"d. Als dat allemaal niets voor u is, of u weet niet wat het is, er wordt ook gekookt.

persbericht

Voorlopig cursusprogramma
Cultureel Centrum Nederhorst den Berg

Onderstaande cursussen zijn als eerste bij het op 14 februari te openen cultureel centrum aan de Blijklaan nr.1 te Nederhorst den Berg gepland. Deze zijn bedoeld voor beginners en zullen alleen bij voldoende deelname doorgaan. Wij hopen dat deze cursussen zullen aanspreken en de telefoon volop mag rinkelen.

Het maken van een tweetal kunstwerken, die blijvend in het gebouw te zien zullen zijn.

  1. Vanaf woensdag 4 februari, voor kinderen van 4, 5 en 6 jaar: in vier weken leren de kinderen een eigen tegel van klei te maken welke wordt gebakken en door de kinderen zelf kleurrijk geglazuurd. In de laatste les maken de kinderen o.l.v. Gerard Besemer een groot prachtig kunststuk, dat een blijvende plek krijgt in het centrum en wordt onthuld tijdens de open dagen in mei a.s.
    Cursus: 4 woensdagmiddagen van 14.00 – 16.00 uur. Docent: Leny Vuurmans Aantal deelnemers: max. 12.
    Prijs € 14,00 (inclusief materiaal).

  2. Vanaf woensdag 24 maart, voor kinderen van 7, 8 en 9 jaar: de kinderen leren samen een ontwerp te maken op ware grootte. Ieder kind neemt een deel van het ontwerp voor zijn/haar rekening en gaat dit uitvoeren in een kleitegel welke wordt geglazuurd. Hierbij moet goed samengewerkt worden, want het eindresultaat zal een groot tableau worden. Reuze spannend dus! Aan het eind van de cursus zullen ook zij, o.l.v. van Gerard Besemer, de afzonderlijke kunstwerkjes samenvoegen en lijmen tot een geheel.
    Cursus: 6 woensdagmiddagen van 14.00- 16.00 uur. Docent: Leny Vuurmans. Aantal deelnemers: max. 12. Prijs € 20,00 (inclusief materiaal).

  1. Afrikaanse trommellessen op de djembé. Start donderdag 26 februari, voor kinderen van 9 – 12 jaar.
    Afrikaanse muziek is een groepsgebeuren. Naast het leren bespelen van de djembé zullen ook speciale aspecten, luistervaardigheid en de eigen creativiteit aan de orde komen.
    Cursus: 10 weken op donderdagmiddag 15.45-16.45 uur. Docent: Marret.Vonhoff Aantal deelnemers: max. 10. Prijs € 35,00 (voor €1,25 per keer kun je een djembé huren)

  2. Capoeira. Start vanaf 20 februari bij voldoende deelname, leeftijd vanaf 12 jaar.
    Capoeira (spreek uit Kapoewéra) is een combinatie van muziek, acrobatiek, dans en gevecht. Het is ontwikkeld in Brazilië op de slavenplantages waar de slaven hun vechttechnieken camoufleerden in een dans. Op dit moment is Capoeira in Brazilië de nationale sport, en de 2e populairste sport naast voetbal.
    Normaliter wordt in een kring van mensen die live muziek maken door middel van diverse Afrikaanse trommels en Pandeiro’s (tamboerijn), het capoeira-spel gespeeld. Door middel van soepele bewegingen draaien en balanceren de twee spelers om elkaar heen, wat een erg spectaculair gezicht is. Capoeira is ondermeer bekend uit de Nokia-reclame, waarin twee mensen op een strand Capoeira spelen, en van het Playstation spel Tekken-3.
    Tijdens de introductiecursus van 10 weken leert u op een leuke manier de basisbeginselen zoals dans, trap- en verdedigingstechnieken, acrobatiek en muziek aan. Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van mechanische muziek. Cursus: 10 vrijdagavonden van 19.00-20.30 uur. Instructeur: Marlon. Aantal deelnemers: min. 10 max. 20. Prijs: € 70,00 (meer info: www.streetcapoeira.nl)

  3. Verwacht: Soulcycle! Stunten op de BMX fiets!!!
    Na een succesvolle demonstratie op het plein hebben deze jongens wel zin in een paar workshops voor de echte liefhebbers. De grote vraag is natuurlijk of er belangstelling bestaat onder de jeugd. Ben je niet in het bezit van een BMX fiets, dan niet getreurd. De instructeur neemt fietsen mee!
    De prijs van de workshops is mede afhankelijk van het aantal deelnemers maar zal minimaal
    € 15,00 gaan bedragen voor 90 minuten. Laat ons weten of deze workshop moet gaan plaatsvinden (meer info: www.soulcycle.nl)

  4. Workshop: Koken voor vrienden.
    Ongeveer 15 personen koken voor vrienden, onder leiding van een professionele kok. Wordt dit een culinair hoogstandje? In ieder geval zal dit culinaire festijn daarna gezamenlijk - aan een sfeervol gedekte tafel - worden genoten. Spannend, leuk en lekker, hou de regionale bladen in de gaten voor meer info!!!

Voorlopige agenda
Momenteel staan onderstaande activiteiten op de agenda. Het streven is natuurlijk dat het programma van het centrum uitgebreid gaat worden en dat hier nog nieuwe activiteiten aan worden toegevoegd. Houdt u daarom de regionale bladen in de gaten.

  • Dinsdag 10 februari: Bruisend van energie door slapen op magneten.
    Bent u vaak moe? Zit u vaak achter de computer? Heeft u allerlei gezondheidsklachten? Slaapt u slecht? En wilt u zich fitter, vrolijker en beter in balans voelen? Naast uitleg over de technologie en de verschillende producten, worden testjes gedaan zodat u zelf het een en ander kunt ervaren..
    Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30uur. Informatie, Annemarie Masselman, tel. 0294-253104.

  • Zaterdag 20 maart: Poppentheater: De Reizende Koet.
    Het Poppenkastteam van de Mr. Kremerschool speelt o.l.v. Han Reizigeer, in het centrum een leuke voorstelling voor de kinderen. Aanvang 14.30 uur. De voorstelling duurt 60 minuten en in de pauze krijgen de kinderen een glaasje limonade en een snackje. Entree € 3,50.

  • Vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 mei: Open Huis.

Voor informatie en inschrijving is het cultureel centrum vooralsnog alleen op maandag, woensdag of vrijdagochtend tussen 9.30-11.30 uur geopend en telefonisch bereikbaar op tel.nr. 0294-255000. Ons adres is Blijklaan 1, 1394 KA Nederhorst den Berg.
Aan de site wordt momenteel hard gewerkt en het centrum hoopt dat deze op korte termijn “in de lucht” zal zijn, zodat u dagelijks op de hoogte kunt worden gehouden van alle activiteiten, programma’s en nieuwtjes.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht Ga naar het archief
Naar de home-page RegenMatige wind12º Naar volgende bericht