... ...

Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Geweld in Ankeveen

Ankeveen, 6 februari 2004. In Ankeveen zijn drie jongens in de leeftijden van vijftien en zestien jaar woensdagochtend om zeven uur van hun bed gelicht. Het drietal had zich schuldig gemaakt aan openlijke geweldpleging.

In een artikel in de Gooi van gisteren wordt het incident beschreven. De kwestie is een gevolg van een al jaren slepend probleem tussen een bewoner van het vredige dorp en zijn omgeving. De omgeving zegt dat de betreffende bewoner al vijf of zes jaar de omgeving bedreigt en pest, maar nooit voldoende om optreden van de politie te rechtvaardigen.

Op 17 januari gingen vijf jongens een provocerend liedje bij de bewoner voor de deur zingen met teksten als: "de joden komen". Ook trapten zij een deuk in een bestelbus. De politie deed daarop uitgebreid buurtonderzoek om op het spoor van de daders te komen, hetgeen gelukte. Woordvoerder Dick Bakker van de politie spreekt van "openlijke geweldpleging" en "dat is een ernstig misdrijf". De overige twee jongens worden ook verhoord.

De ouders van de van hun bed gelichte jongens zijn het niet eens met de gang van zaken. Zij vinden dat de politie de jongens behandeld heeft als zware criminelen. "Laten ze echte boeven gaan pakken" : zegt de moeder van één van hen in het artikel.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht Ga naar het archief
Naar de home-page Zwaar bewolktWindstil12º Naar volgende bericht