...

---


Rik Jungmann

Stichting Poste Restante
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Poste Restante open op 14/2

Nederhorst den Berg, 5 februari 2004. Op Valentijnsdag zal het cultureel centrum Nederhorst den Berg geopend worden door Anase Vuurmans, met assistentie van Charlie Lee en Yu Yan Vuurmans.

persbericht 

Valentijnsdag opening Cultureel Centrum
Nederhorst den Berg

Stichting “Poste Restante” onthult de naam van het centrum

Op zaterdag 14 februari zal op bescheiden wijze het spiksplinternieuwe Cultureel Centrum van Nederhorst den Berg aan de Blijklaan worden geopend, waarbij tegelijkertijd de nieuwe naam van het centrum onthuld zal worden (de stichting blijft overigens wel Poste Restante heten).
Het voormalige postkantoor bij sporthal De Blijk is met behulp van vele vrijwilligers en sponsors omgetoverd tot een perfecte plek waar diverse cursussen worden gegeven, activiteiten worden georganiseerd maar ook een aantal verenigingen onderdak hebben gevonden.

Om 16.00 uur zal de opening verricht worden door Anase Vuurmans, met assistentie van Charlie Lee en Yu Yan Vuurmans. Namens de gemeente zullen Burgemeester Don Bijl en de wethouders Bert Nagel en Yvonne Siemons aanwezig zijn. Muziekvereniging B-Mol uit Kortenhoef zal de opening muzikaal omlijsten, waarna er tot 17.00 uur gelegenheid is het centrum te bezichtigen en u te laten informeren over deze plek en de mogelijkheden.

Het ontstaan.
Tot 2002 was het Postkantoor gevestigd aan de Blijklaan 1 in Nederhorst den Berg. Met het vertrek van TPG kwam een perfecte ruimte beschikbaar, om een sociaal- en cultureel centrum te realiseren, waar in Nederhorst den Berg grote behoefte aan was.
De gemeente Wijdemeren kocht het pand en stelde het ter beschikking aan de op 4 december 2003 officieel opgerichte stichting Poste Restante, die op haar beurt tracht te voorzien in de behoefte aan een dergelijk centrum.
Op 27 november 2003 gaf de gemeenteraad zijn goedkeuring, het pand te bestemmen tot sociaal cultureel centrum en ging akkoord met een renteloze lening à € 10.000,-- als startkapitaal.
Vrijdag 28 november werd gestart met de herinrichting 1e fase, een stevige opknapbeurt. Met vele vrijwilligers werd deze helse klus geklaard en financieel ondersteund door het bedrijfsleven, alsook de inwoners van Nederhorst den Berg, die - in natura - bijdragen leverden aan de inrichting van het centrum.

Het doel.
Het centrum - waarvan de échte naam dus pas op 14 februari bekend gemaakt wordt - biedt, naast het verlenen van onderdak en faciliteiten aan diverse plaatselijke verenigingen en organisaties op o.a. sociaal, cultureel, historisch gebied, tevens een sociaal-cultureel programma en cursussen voor alle leeftijden. Daarnaast ondersteunen zij graag initiatieven van anderen op cultureel gebied en behoort ook verhuur van het centrum voor sociaal-culturele doeleinden tot de mogelijkheden.

Het Stichtingsbestuur dat verantwoordelijk is voor het reilen en zeilen van het centrum bestaat uit Willie Das (voorzitter), Leny Vuurmans en Annemieke Belien (secretariaat) en Hans Aldenkamp (in wie een gedreven penningmeester is gevonden). Het bestuur wordt aangevuld met drie leden alsmede een afgevaardigde van de vaste gebruikers, zoals bijvoorbeeld de Historische Kring, zangkoor De Mellobiez en Seniorenweb.

Begin januari was, mede door de inzet van de vele vrijwilligers, het centrum gebruiksklaar en op 7 januari opende als eerste De Vraagbaak - een informatie- en servicecentrum voor senioren - haar deuren. Gevolgd door het koor de Mellobiez en kunstenares Lily Otten met haar schilderscursus.

Jeugd en jongeren.
Met de gemeente wordt nog onderhandeld over de mogelijkheden voor de jongeren in Nederhorst den Berg. Het centrum zal in samenwerking met SPW studenten en (hopelijk) de opbouwwerker van Wijdemeren het aanbod samenstellen en bekend maken. Er wordt hierbij gedacht aan de vrijdagavond voor de jongeren en zaterdagmorgen voor de kinderen.
Als hier meer over bekend is wordt dat in de regionale bladen en op onze site (welke overigens nog niet operationeel is) bekend gemaakt. Om overzicht te houden en de ambiance te handhaven zal hiervoor waarschijnlijk een pasjessysteem gehanteerd gaan worden.
Voor de jeugd zijn wij tevens op zoek naar spellen, sjoelbak, tafeltennistafel etc. Bent u overcompleet of wilt u er van af? Bel even naar 0294-255000; wij zijn er blij mee.

In mei wordt een Open Huis georganiseerd met diverse demo’s, promo’s, activiteiten en een tentoonstelling en is er tevens gelegenheid om in te schrijven voor het cursuspakket 2004/2005. Wellicht is er dan ook meer duidelijkheid over het aanbod voor de jongeren van Nederhorst.

Voor informatie is het cultureel centrum vooralsnog alleen op maandag, woensdag of vrijdagochtend tussen 9.30-11.30 uur geopend en telefonisch bereikbaar op tel.nr. 0294-255000. Ons adres is Blijklaan 1, 1394 KA Nederhorst den Berg.
Aan de site wordt momenteel hard gewerkt en het centrum hoopt dat deze op korte termijn “in de lucht” zal zijn, zodat u dagelijks op de hoogte kunt worden gehouden van alle activiteiten, programma’s en nieuwtjes.

Tot slot. Draagt u de activiteiten van het centrum een warm hart toe? En wilt u een bijdrage leveren aan de groei en ontwikkeling? Of wilt u een geschenk geven bij de opening? “Cadeau”tip: Rabobank nr. 39.82.13.658 t.n.v. Poste Restante, Blijklaan 1, 1394 KA Nederhorst den Berg.

Cursusprogramma


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht Ga naar het archief
Naar de home-page RegenMatige wind12º Naar volgende bericht