Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Douwe van Essen

Foto's: -

Bron: Gemeente Wijdemeren


Soc. Zaken: geen regionale samenwerking

Wijdemeren, 17 september 2003. Door veranderingen in landelijke wetgeving ziet de gemeente Wijdemeren af van verdere regionale samenwerking op het terrein van Soc. Zaken met Weesp en Hilversum.




PERSBERICHT


SOCIALE ZAKEN: COLLEGE 
ZIET AF VAN REGIONALE SAMENWERKING


Het college van B & W ziet voorlopig af van regionale samenwerking op het terrein van Sociale Zaken met Weesp en Hilversum.  Belangrijkste reden hiervoor zijn de veranderingen die op til zijn als gevolg van de nieuwe Wet Werk en Bijstand. Het kabinet zal deze invoeren per 1 januari 2004. 

Momenteel zijn er nog veel onduidelijkheden over deze nieuwe wet. Dit maakt dat samenvoeging van de afdelingen van Sociale Zaken van de drie gemeenten op dit moment door Wijdemeren niet verstandig wordt geacht. Eerder hadden de drie gemeenten de intentie uitgesproken met ingang van 1 april 2004 intensief te willen samenwerken. Voor Wijdemeren zou dit het voordeel bieden dat de dienstverlening aan de cliënten minder kwetsbaar zou worden. In het belang van de cliënten en van de gemeente wil Wijdemeren zich nu concentreren op een succesvolle invoering van de nieuwe Wet Werk en Bijstand.

16 september 2003

Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...