...

  ---

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Douwe van Essen

Foto's: -

Bron: Gemeente Wijdemeren


Koninklijke onderscheiding

Wijdemeren, 13 september 2003. Van de gemeente Wijdemeren ontving de redactie van de Wijdemeerse Webkrant het volgende persbericht.




PERSBERICHT

Koninklijke onderscheiding
voor mevrouw R. Meijer-Kuipers

Op 29 augustus is mevrouw R. Meijer-Kuipers uit Loosdrecht bij Koninklijk Besluit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Een dag later is zij op 63 jarige leeftijd overleden. Burgemeester Bijl heeft de versierselen op dinsdag 2 september in handen van de familie gesteld.

Mevrouw Meijer-Kuipers was van 1975 tot 1981 secretaris van de Raad van Advies van de toenmalige Reformatorische Politieke Federatie. Daarna was zij tot 1986 fractiemedewerker en persoonlijke medewerker van Tweede Kamerlid Wagenaar. Naast haar werk heeft zij zich sinds 1973 zowel bestuurlijk als uitvoerend ingezet op het terrein van kerk, welzijn, onderwijs en media. 

Mevrouw Meijer-Kuipers is ruim 30 jaar actief geweest voor de Nederlands gereformeerde kerk van Loosdrecht en Maastricht. Ondermeer als redacteur van het kerkblad, als lid van de Commissie van Beheer en als secretaris van de landelijke commissie ‘vrouw in het diakenambt’. Van 1974 tot 1982 was mevrouw Meijer-Kuipers secretaris van de Vereniging Protestans Christelijk Onderwijs Bussum en contactpersoon voor de schoolcommissies.  

De afgelopen 14 jaar was mevrouw Meijer-Kuipers secretaris van de Vereniging Steun Oost Soemba (vereniging S.O.S.). Deze vereniging zet zich in voor de bevordering van de samenwerking tussen de Nederlandse Gereformeerde Kerken en de Vrije Kerken van Oost Soemba. Bij stichting Oost Europa Hulp Roemenië zette zij zich van 1992 tot 2002 in voor grote projecten, waaronder de bouw van een gemeenschapshuis en de renovatie van 13 zigeunerhuizen in Roemenië. Hiervoor organiseerde ze rommelmarkten en een aantal landelijke acties. Tot 2002 werkte zij gedurende vier jaar voor de NCRV als secretaris van de provinciale Commissie te Limburg. Bovendien was zij lid van de Verenigingsraad. 

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert haar als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen.” Burgemeester Bijl betreurt het dat mevrouw Meijer-Kuipers de uitreiking van haar Koninklijke onderscheiding niet meer heeft mogen meemaken. Haar familie heeft laten weten dat mevrouw Meijer-Kuipers deze onderscheiding vooral gezien zou hebben als erkenning voor de doelen waarvoor zij zich, samen met anderen, heeft ingezet.

12 september 2003



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Mevrouw. C. Ligter, 
communicatiemedewerker, telefoon (035) 655 95 04


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Licht bewolkt, zonnig, 20 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...