Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Verslag: Douwe van Essen

Foto: Douwe van Essen

Bron: Gooi- en Eemlander en Wijdemeerse Webkrant


Ambtenarenvacatures bijna vervuld

Wijdemeren, 12 september 2003. Van 40 vacatures in totaal naar 4 vacatures op de afdeling bouw- en woningtoezicht. Eindelijk heeft Wijdemeren zicht op een ambtenarenapparaat op volle sterkte.

Wethouder van Personeelszaken Ties Hagen vindt dat nu eindelijk, na meer dan anderhalf jaar, de peroneelsproblemen onder controle zijn.

Ook burgemeester Don Bijl staat er in zijn burgerjaarverslag uitvoerig bij stil. Hij bevestigt dat de kwaliteit van de dienstverlening duidelijk heeft geleden onder het grote aantal vacatures. Veel werk was ook blijven liggen van de oude gemeentes en er is veel tijd en energie gestoken in het werven van personeel. Voordeel is dat er nu veel jong bloed is bijgekomen met een frisse blik.

Wethouder Hagen verwacht wel dat de vacatures over niet al te lange tijd kunnen worden opgevuld. "Dat moet ook wel, want de werkdruk op de afdeling bouw- en woningtoezicht is hoog en er wordt nog steeds gewerkt aan achterstanden. Daarnaast valt er weinig te merken van een recessie. Het aantal bouwaanvragen is nog net zo hoog als een paar jaar geleden. Mensen blijven verbouwen en nieuwe panden neerzetten. Daar zit echt geen dip in".



Reacties

Het Wijdemeerse weer:Licht bewolkt, af en toe een buitje, 20 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...