Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Wijdemeerse Webkrant

Bron: Gemeente Wijdemeren


Burgerjaarverslag

Wijdemeren, 7 september 2003. De burger gaat wat meer merken van het nieuw ingevoerde dualisme in het gemeentebestuur. Burgemeester Don Bijl legt als gevolg daarvan in een jaarverslag verantwoording af over de relatie tussen burger en bestuur.


Persbericht

Eerste burgerjaarverslag gemeente Wijdemeren verschenen

Deze week is het eerste burgerjaarverslag van de gemeente Wijdemeren verschenen. In dit verslag rapporteert burgemeester Bijl ondermeer over de kwaliteit van de dienstverlening en de procedures op het gebied van burgerparticipatie van de gemeente in 2002. Geďnteresseerden kunnen het verslag gratis bij de receptie van het gemeentehuis afhalen. Het is ook via de website van de gemeente te downloaden.

Volgens de nieuwe dualistische Gemeentewet moet de burgemeester zorgdragen voor een goede relatie tussen burgers en het bestuur. Over de kwaliteit van deze relatie moet hij elk jaar een burgerjaarverslag uitbrengen. Hierin komt de rol van de burgemeester als “het gezicht naar de bevolking” tot uiting. Met het verslag legt de burgemeester verantwoording af aan de gemeenteraad.


Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...