Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Rik Jungmann

Bron: Wijdemeerse Webkrant


NdB, Thomasvaer, campagne

Wijdemeren, 10 maart 2003. Drie berichtjes. Een weinig vleiende tekst over Nederhorst den Berg op een wandelsite en twee nostalgische terugblikken in de jonge geschiedenis. De laatste Thomasvaer en de verkiezingscampagne van anderhalf jaar geleden.

Wandelen naar Nederhorst

Er bestaat een website voor enthousiaste wandelaars. Die wandelen ook in de Gooi- en Vechtstreek en maken hier mooie foto's. Al surfend vonden wij op die site een tekst waarvan het laatste zinnetje voor Nederhorst den Berg weinig vleiend is.


Zondagsnomaden. Voor wandelaars.

Naast een foto van het Bergse Pad staat:

De Ankeveense Plassen

Een mooi doorkijkje over de Ankeveense Plassen, genomen vanaf het Bergse Pad. Het Bergse Pad gaat door voor één van de mooiste wandelpaden in Nederland. Waarschijnlijk is dat terecht. Jammer dat het naar Nederhorst den Berg loopt.

Tja, ....

Nagekomen bericht 11-3-2003, 12.00 uur. Niels Korver spitte de site wat verder uit en maakte ons attent op een paar andere stukjes tekst op dezelfde site over Nederhorst den Berg. Er staat een beschrijving van een wandeling over het Bergse Pad.

Wandeling....

Na de mooie wandeling van daarnet is de Horstermeerpolder eigenlijk een beetje teleurstellend. Het land ligt er morsig en beknepen bij.

Het kan nog erger. Na zo'n twee kilometer bereiken we de nieuwbouw van Nederhorst den Berg. De wijk verschilt in niets van soortgelijke wijken in Almere of Purmerend. Tot overmaat van ramp blijkt de bus naar Weesp net voor onze neus te zijn weggereden en komt de volgende pas over twee uur. We lopen door naar het centrum, langs vervelende huizen met keurig geharkte en geschoffelde tuintjes. Nederhorst den Berg is het aarsgat van de Vechtstreek. Op de brink knallen pubers met hun brommertjes en om de haverklap rijdt er een toeterende pickup-met-grote-wielen-en-veel-chroom voorbij. Hollandse rednecks. Rednecks met poen, dat wel, en dat maakt het eigenlijk alleen maar erger. Tot onze opluchting merken we dat de bus naar Hilversum over tien minuten vertrekt. Wie deze prachtige wandeling niet wil besluiten met een anticlimax raden we aan om in tegengestelde richting te lopen.

Horeca

In 's Graveland (Bollie Blooper), in Ankeveen (diverse gelegenheden) en in Nederhorst den Berg (niet doen, neem bier mee). 

Vervoer

De route begint op station Bussum-Zuid. Van Nederhorst den Berg rijdt bus 139 naar Weesp of Hilversum. Houd er op zon- en feestdagen rekening mee dattie dat maar eens in de twee uur doet, en dat Nederhorst den Berg nièt de moeite waard is.

Die wandelaars hebben echt gloeiend de pest aan Nederhorst den Berg. Hier ligt een schone taak voor de VVV..., als die er is...


Nostalgie


Thomasvaer (Joop Glijn) en Pieternel (Marjan Neesen)

Een mededeling voor nostalgische 's-Gravelanders. Wij vonden in onze grote hoeveelheid historisch materiaal de allerlaatste AROS-uitzending van Thomasvaer en Pieternel (Joop Glijn en Marjan Neesen) van twee jaar geleden terug.

...

Iedereen krijgt een vriendelijke veeg uit de pan. Over Gerrit van den Broek en de gasrekening van Pluto, over het groene transportmiddel van Nelleke Schenkkan, over monkelend Kortenhoef over zitten op de tafel in de Dobber door Nadja Jungmann en nog veel meer. Twintig minuten duurt de act. Hij is te vinden op onze archief-site. Met speakers aan uw pc en een Real of Windows media player kunt u even terug in de tijd als u hier klikt.


Campagne


Nelleke Schenkkan en familie op campagne in 2001.

Wij vonden in onze trommel met oude foto's ook die van de verkiezingscampagne in de aanloop naar de tussentijdse gemeenteraadsverkiezingen op 7 november 2001 in verband met de herindeling. Dat was wel even wat anders dan de campagne die nu gevoerd is voor de Provinciale Staten verkiezingen. Even terugblikken? Klik hier voor de campagnefoto's.

Overigens is de tekst uit het bericht van 6 november 2001 over machtigingen en stemmen in een ander stembureau dan dat van jezelf morgen ook weer actueel. Als u op pad gaat met één of meer machtigingen, lees dan eerst even dit bericht.


Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...