... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Stemmen: even opletten!

Wijdemeren, 6 november 2001. Morgen gaat u stemmen, althans dat hopen wij. Als u morgen niet gaat stemmen, dan moet u later ook niet mopperen als het gemeentebestuur iets doet wat u niet wilt.

Er zijn een paar dingen die nog wel eens fout gaan bij stemmen. Wij noemen ze even. Vele malen zijn er mensen met machtigingen op het stembureau verschenen die teleurgesteld moesten worden. Teveel machtigingen of van een ander stembureau... Let dus even op.

Als U bent gemachtigd door iemand anders om voor hem of haar te gaan stemmen, dan neemt u zijn of haar stemkaart mee. Op de stemkaart van degene die u machtigt zet die op de achterkant zijn handtekening onder "volmachtgever". U vult op de achterkant uw naam en adres in en zet uw handtekening onder "gemachtigde".

Let op! Dat kan alleen als uw stemkaart en die van degene die u machtigt zijn uitgegeven voor hetzelfde stembureau! (Tenzij u dat voor 24 oktober al geregeld heeft.)

Let nogmaals op! U mag maar met maximaal drie machtigingen op het stembureau verschijnen. Heeft u er meer, dan moet u daar ter plekke kiezen welke drie u gaat gebruiken. Meer dan drie mag niet. Als u er meer dan drie heeft, dan moet u ze dus vooraf onder andere stemmers in hetzelfde stemdistrict (stembureau) verdelen. Doet u dat niet, dan kunt u de kaarten die u teveel heeft alleen maar afgeven of weggooien. Stemmen kunt u daarmee in dat geval niet.

En dan nog dit. U bent gekomen om te stemmen. U bedenkt plotseling dat de machtiging die aan u gegeven is nog op tafel thuis ligt. Haal dan eerst de machtiging op en ga pas dan stemmen. U moet namelijk tegelijk voor u zelf en voor de gemachtigden stemmen!


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...