Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Sypesteyn


Sypesteyn: Van Mij

Loosdrecht, 23 juni 2003. Op Sypesteyn wordt vanaf afgelopen zaterdag een beeldententoonstelling gehouden. Meer hierover in onderstaand persbericht.

Persbericht

“VAN MIJ”

Van 21 juni t/m 28 september 2003 exposeren 15 leden van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers in tuin en park van Kasteel-Museum Sypesteyn te Nieuw-Loosdrecht.

De inspriratie voor de tentoonstelling, getiteld "Van Mij", vormt de tomeloze verzameldrift van jonkheer C.H.C.A. van Sypesteyn (1857-1937). Deze herbouwde als laatste Van Sypesteyn het stamslot van zijn familie en richtte het in als museum, 'ter lering en vermaak', met een enorme hoeveelheid kunstwerken. Behalve familieportretten, wapens, klokken, meubels, zilver, glas en (Loosdrechts) porselein zijn er in het kasteel bijvoorbeeld ook curieuze zaken uit verre landen en hebbedingetjes te bewonderen. Ook in de prachtige historische kasteeltuin zijn verschillende verzamelingen van Van Sypesteyn te vinden, van uitheemse boomsoorten tot smeedijzeren hekken.

Met de jonkheer als voorbeeld, kregen de leden van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers de opdracht om te reageren op dat verlangen om dingen in bezit te krijgen en de hebzucht die daarmee wordt opgewekt, zijn het bepaalde vormen, kleuren, materialen…?
Dat "Van Mij" door elke exposant anders wordt ervaren blijkt uit de grote variatie van de kunstwerken. Zo eigent Harriët Mastboom zich het kasteel toe door er een anti-diefstal magneetcode aan te bevestigen, is het enig echte verlangen van Marie-jose Eijkemans om meer tijd te hebben en verzet Joost Barbiers zich tegen al die hebberigheid door 'ter lering' zijn doos van Pandorra te exposeren. Kortom, de Kring gaat de bezoekers wederom verrassen met zeer hedendaags werk!

Bij de tentoonstelling is een catalogus verschenen. In combinatie met het bij te leveren wegwerpfototoestel kan iedereen een eigen "VAN MIJ!"-invulling geven aan de inhoud.

OPENINGSTIJDEN 21 juni t/m 28 september:
Tuin dinsdag t/m vrijdag 10.00-17.00 uur
zaterdag en zondag 12.00-17.00 uur
nb: in het museum worden alle bezoekers rondgeleid op vaste tijden, op vrijdag gesloten
Museum dinsdag t/m donderdag 11.00, 12.30, 14.00, 15.00 en 16.00 uur
zaterdag en, zondag 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur

TOEGANGSPRIJZEN 21 juni t/m 28 september:
Tuin volw. € 3, reductie € 2,5 en kinderen (4 t/m 14 jr.) € 2
museum (incl. tuin) volw. € 6, reductie € 5 en kinderen (4 t/m 14 jr.) € 4
Vrienden van Sypesteyn gratis

ADRES Kasteel-Museum Sypesteyn, Nieuw Loosdrechtsedijk 150, Loosdrecht
Telnr. 035-5823208
e-mail: info@sypesteyn.nl
www.sypesteyn.nl


Reacties

Het Wijdemeerse weer:
Warm, wisselvallig, harde wind, 27 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...