Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Wijdemeerse Webkrant 

Bron: Wijdemeerse Webkrant


Hafkamp neemt afscheid

's-Graveland, 21 mei 2003. Afgelopen dinsdag nam Wim Hafkamp afscheid als voorzitter van de Stichting Curtevenne. Gezien zijn leeftijd wil hij het rustiger aan gaan doen.

In 's-Graveland bestaan de Vereniging Curtevenne en de Stichting Curtevenne. Zeer lang geleden waren beide organisaties één. Toen er onroerend goed met historische waarde, het huisje Dekker aan het Dode Eind in Kortenhoef, werd aangekocht, werd tevens besloten om het bezit onder te brengen in een Stichting met dezelfde naam.

Beide organisaties bestaan al lang en bevorderen de kennis over 's-Graveland, waarbij de nadruk van de Vereniging iets meer ligt op natuurbehoud, terwijl de Stichting zich meer bezig houdt met monumentenzorg.


Wim Hafkamp tijdens zijn afscheid.

Jaren was Wim Hafkamp, telg uit een oud 's-Gravelands geslacht, voorzitter van de Stichting Curtevenne. In dat bestuur werkte hij vroeger onder andere samen met Wout Hilhorst uit Ankeveen. In het bestuur zitten op dit moment Kees Degenkamp, Carole Denninger, Jolanda Hagen, Lois Pott Ado Darley en Rik Jungmann. Enige tijd geleden kondigde Wim Hafkamp aan dat hij het voorzitterschap wilde neerleggen. Dinsdag gebeurde dat formeel. Hij werd opgevolgd door Kees Degenkamp.


Kees Degenkamp, de nieuwe voorzitter,
spreekt Wim Hafkamp bij zijn afscheid toe.

Wim Hafkamp nam altijd een prominente plaats in binnen de 's-Gravelandse gemeenschap. Hij was raadslid voor de CHU en later vele jaren voor de VVD. Met de herindeling sloot hij zijn raadsperiode af. Wim is een wandelende encyclopedie als het gaat over de geschiedenis van 's-Graveland en de 's-Gravelandse buitenplaatsen. Zeker als er ook nog een relatie is met restauratie en schilderwerk daarbij, dan kan hij daarover vele anekdotes vertellen. Schildersbedrijf Hafkamp is altijd in 's-Graveland gevestigd geweest sinds vele jaren.


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...