Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Knorr: geen ja-woord

Wijdemeren, 5 januari 2003. In het tijdelijke gemeentehuis van Wijdemeren zal niet getrouwd kunnen worden.

Huwelijken kunnen alleen gesloten worden binnen de gemeentegrens. Dat kan altijd op het gemeentehuis en in sommige gemeenten op speciaal daarvoor aangewezen plaatsen. In die gevallen heeft de gemeenteraad over die plaatsen een besluit moeten nemen. Zo kan in Loosdrecht ook getrouwd worden op Kasteel Sypestein. In Amsterdam is bijvoorbeeld onlangs besloten dat er ook getrouwd kan worden op de Jaap Eden ijsbaan.

Met het Knorr-gebouw is er echter een complicerend probleem. Het ligt niet op het grondgebied van Wijdemeren, maar op dat van Hilversum. En dus kunnen er geen Wijdemeerse huwelijken gesloten worden.

Een oplossing zou zijn om met Hilversum een grondruil aan te gaan. Omdat het om een tijdelijke locatie voor het gemeentehuis gaat, wordt dat echter niet overwogen.

Burgemeester Don Bijl vertelde de Gooi- en Eemlander dat er gezocht wordt naar geschikte trouwlocaties binnen Wijdemeren, die bovendien betaalbaar zijn. (Sypestein is nogal duur.) Het komende half jaar zullen de bestaande gemeentehuizen nog gebruikt worden.

Voorheen kwamen er in 's-Graveland altijd veel bruidsparen van buiten vanwege het feit dat het pand zo fraai is en omdat er een prachtige tuin omheen ligt die zeer geschikt is voor een fotoreportage. Ideetje? red.


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...