Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Don Bijl kent ze..

Wijdemeren, 4 oktober 2002. Don Bijl kent alle zeventig burgemeesters in Noord-Holland. Nico Postma interviewde de nieuwe burgemeester van Wijdemeren voor de rubriek "Op de korrel", die vandaag in de Gooi stond.


Burgemeester Don Bijl

Don Bijl was kabinetschef van oud-commissaris van de koningin, Jos van Kemenade. In die functie zag hij ze allemaal regelmatig langskomen. Nu is hij gekozen tot voorzitter van de vereniging van burgemeester in Noord-Holland. De burgervaders ontmoeten elkaar twee maal per jaar. Soms worden er serieuze onderwerpen behandeld. Een andere keer is het een verenigingsuitje, zoals onlangs naar de Floriade.

Er bestaat ook een kring van burgemeesters in Gooi- en Vechtstreek. Die zien elkaar veel vaker in allerlei verbanden, zoals vergaderingen over de politie en andere regionale bijeenkomsten.

Het burgemeesterschap van Wijdemeren bevalt hem goed. Maar er is nog veel te doen. Zo is het college bezig om een open bestuurscultuur te bevorderen. Omdat hij overal bij wil zijn, is hij drie tot vier avonden in de gemeente te vinden. Eind dit jaar hoopt hij naar de verbouwde ambtswoning in Nederhorst den Berg te verhuizen en van de dagelijkse files af te zijn. 


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto: Douwe van Essen Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...