...

---

Vorig bericht

Home

Volgend bericht


VVD over Krakeelakker

Wijdemeren, 8 januari 2002. In de Gooi- en Eemlander van vandaag staat een zeven koloms kop boven een artikel van Nico Postma. In de kop staat: "VVD Wijdemeren bezorgd over kwestie Krakeelakker".

Foto: amsterdam.nl/Co de Kruijf
Nora Salomonson
Foto: amsterdam.nl
/Co de Kruijf

De VVD fractie heeft haar bezorgdheid over de kwestie rond jachthaven "De Krakeelakker" en het rapport daarover van de ombudsman in een brief aan het college van B&W verwoord. De VVD wil de zaak in de eerstvolgende commissie bestuur en middelen (a.s. donderdagavond) op de agenda hebben om er een debat over te kunnen voeren. In de brief vraagt de VVD ook wanneer ombudsvrouw Nora Salomonson met haar onderzoek is begonnen en of er eerder al conceptrapporten in omloop zijn geweest.

Els van Hall, fractievoorzitter van de VVD, stelt dat het lezen van het krantenartikel over de rapportage van de ombudsvrouw voor haar een eyeopener was. "Gemeentebestuurders dienen zich te houden aan de wet en de regelgeving, daarvoor hebben we zelfs een eed afgelegd." en "Hier wordt op zijn minst de schijn gewekt dat de onderlinge relaties tussen de Krakeelakker en het college een rol hebben gespeeld." :stelt zij in het artikel.

Volgens Felix Flameling van D66 is er niets nieuws boven tafel gekomen. Men wist van de familierelatie tussen college en jachthaveneigenaren en van het feit dat vergunningen soms snel werden verstrekt. Hij wil wel graag een snelle reactie van het college op het rapport. De woonarken vindt hij wel te hoog in verhouding tot de natuurlijke omgeving.

DB Wethouder Co de KloetDe reactie van verantwoordelijk wethouder Co de Kloet (DB) is merkwaardig te noemen. Ondanks het feit dat het artikel over het rapport afgelopen zaterdag in de Gooi gepubliceerd werd heeft hij het nog niet kunnen lezen. Het ligt volgens hem in stapels post, veroorzaakt door de fusie van de drie gemeenten. Hij heeft al aan drie mensen gevraagd om het rapport, maar niemand kan hem helpen, stelt hij. En aan de gemeentesecretaris kan hij het niet vragen, "want die is steeds in bespreking". Hij zegt toe dat hij contact met de Gooi- en Eemlander zal opnemen als hij het gevonden en gelezen heeft. Eerder niet.

Het artikel besluit met de verklaring waarom wethouder Co de Kloet (DB) de zaak in zijn portefeuille heeft. "Officieel hoort de Krakeelakker in de portefeuille van Wim Neef (CDA), maar die is nauw bevriend met de jachthavendirectie. Om alle schijn van partijdigheid te voorkomen heeft de Kloet de zaak in zijn portefeuille genomen. Binnen het college is nog niet besproken of de Krakeelakker nu wellicht naar één van de andere vijf wethouders zal gaan.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Grijs, mistig, droog, 2 graden 
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...