Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Co: Rapport gevonden

Wijdemeren, 9 januari 2002. Stond gisteren in de krant dat wethouder Co de Kloet het rapport van de ombudsman over de Krakeelakker niet had kunnen lezen omdat het zoek was, vandaag was in de Gooi te lezen dat het rapport blijkbaar toch teruggevonden is. Hij heeft het inmiddels ook gelezen.

Co de Kloet vindt dat het rapport van de ombudsman spijkers op laag water zoekt. Hij vindt het wel een goed rapport, maar het past niet op de schaal van een kleine gemeente als 's-Graveland. Indertijd heeft eerst burgemeester Kozijn getracht te bemiddelen tussen de omwonenden van de Krakeelakker en de gebroeders de Kloet. Dat wilde niet lukken. Toen daarna de bestuurscrisis in 's-Graveland kwam en burgemeester Kozijn al zijn portefeuilles kwijt raakte, moest de zaak door één van de twee wethouders behandeld worden. Er kon gekozen worden tussen partijgenoot en familielid Co de Kloet, of de goede vriend van Henk de Kloet, Wim Neef. Toen werd besloten dat Co de Kloet de kwestie in zijn portefeuille zou nemen. Aldus de wethouder.

Wethouder de Kloet vindt dat hij zuiver heeft gehandeld. Hij erkent nu echter wel dat hij indertijd de gemeenteraad veel te laat heeft ingelicht over de verkoop van de gemeentelijke parkeerplaatsen aan de Krakeelakker.

Vandaag is het rapport kort besproken in het college van B&W. Volgende week wordt het uitgebreid besproken. Nu er een nieuwe gemeente is met een nieuw college lijkt de wethouder zich weinig aan te trekken van het rapport, schrijft de Gooi.

Henk de Kloet van de Krakeelakker zegt desgevraagd: "Als de gemeente fouten bij mij heeft gemaakt, dan ook bij mijn buurman. Maar daar hoor je niemand over." Hij heeft zich gestoord aan de VVD die op basis van het krantenartikel conclusies trok en een brief aan het college en de raad geschreven heeft. Tegenover de opmerking van D66 dat de woonschepen te hoog zijn, stelt hij dat de hoogte past in het provinciebeleid. "En daar heeft de gemeente niets mee te maken."


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Zonnig, koud, 3 graden, weinig wind
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...