Vorig bericht

Home

Volgend bericht


't Hoen: plezier in politiek

Wijdemeren 11 januari 2002. In de Gooi- en Eembode staat deze week een enorm artikel over Dick 't Hoen,  oud-wethouder van 's-Graveland voor de VVD. De kop luidt:

Oud-wethouder blijft politiek Wijdemeren met plezier volgen
VVD-er Dick 't Hoen niet boos of rancuneus

't Hoen stelt dat hij graag was doorgegaan met de politiek in Wijdemeren. Hij zat twintig jaar in de dorpspolitiek, waarvan zeven jaar als wethouder. In 1999 werd hij na een motie van ex-wethouder Dick 't Hoenwantrouwen naar aanleiding van de brand op de Meenthof en zijn handelen tijdens die gebeurtenis weggezonden door de raad. Dat was de aanloop naar de bestuurscrisis die uitmondde in het Contain rapport waarin o.a. forse kritiek werd geleverd op het functioneren van 't Hoen.

Bij de laatste verkiezingen werd hij door de VVD afdeling op de niet-verkiesbare twaalfde plaats gezet. "Er stonden allemaal onervaren mensen bovenaan." Hij deed een poging met een alternatieve lijst om terug te komen, maar het afdelingsbestuur gaf niet toe.

Op de lijst die door de afdeling werd vastgesteld stond Els van Hall op nummer één als lijsttrekker. 't Hoen zegt dat Els van Hall in 1994 raadslid was, maar na een jaar is opgestapt omdat ze wethouder wilde worden en dat toen niet lukte. Hij ontkent dat Els van Hall toendertijd is opgestapt na een ruzie met hem.

"Ze is het type 'alles per fax en e-mail' en daar hou ik niet van. Je moet onder de mensen zijn." (De kans dat hij dit bericht leest is dus waarschijnlijk uiterst gering.... red.)

't Hoen is niet boos of rancuneus. het bestuur heeft het fout gedaan. "En nu heb je een club welwillende mensen die van politiek geen kaas hebben gegeten en het erg onderschatten." :zegt hij. "Vier zetels is teleurstellend, maar dat krijg je als je intern ruzie maakt. De kiezer straft het af."


Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...