... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


VVD Wijdemeren: Ruzie

Wijdemeren, 20 juli 2001. In het dorp ging het gerucht al een tijdje dat de samenstelling van de kieslijst van de VVD voor de raadsverkiezingen op 7 november voor de nieuwe gemeenteraad van Wijdemeren niet over rozen ging. Af en toe sijpelde er via de wandelgangen wat naar buiten dat kandidaten boos wegliepen, dat anderen hun plaats innamen en dat kandidaten stegen en daalden op de lijst tijdens de procedure.

Vandaag kwam de Gooi- en Eemlander met het bericht dat er een "knetterende ruzie" is ontstaan waardoor geen van de huidige VVD-raadsleden op de nieuwe lijst staan, waarmee de ruzie de openbaarheid heeft bereikt.


Wim Hali
Door de krant gevraagd naar zijn mening nuanceert Wim Hali, zittend raadslid voor de VVD in Loosdrecht, het verhaal. Wel zegt hij weinig vertrouwen te hebben in de toekomstige fractie. Voor hem is dat de reden om af te zien van zijn kandidatuur. Hij vindt dat Wijdemeren een ervaren gemeenteraad moet krijgen.

De leden van de afdeling en het bestuur delen zijn mening echter niet. Die stelden een lijst samen van zes namen waarop vanuit Loosdrecht één kandidaat staat, die echter geen ervaring in het raadswerk heeft.

Hali stelt: "Kennelijk is er veel vertrouwen in deze groep. Ze willen frisse mensen en ik geef ze de zegen, maar ik vond dat ik er niks mee kon doen. De partij heeft geprobeerd mij binnenboord te houden en ik wilde dat ook, maar dan wel met een andere lijst.Het zag er naar uit dat ik als fractievoorzitter zou functioneren, maar ik ga m'n kop niet in een gat steken, want als het mis loopt heeft nummer één het gedaan. Ik begin er niet aan als ik vantevoren weet dat het een verloren wedstrijd is." Hij zit nu zeven jaar in de Raad en zal de huidge periode voor honderd procent af maken. Hij vindt het jammer dat het zo af loopt, want hij had graag nog een termijn voor de VVD in Wijdemeren gezeten.

Het was te verwachten dat er bij diverse partijen fusieperikelen zouden ontstaan. Bij GroenLinks en de PvdA is alles, voorzover bekend, van een leien dakje gegaan. Van het CDA, D66 en de drie Dorpsbelangens zal nog moeten blijken of het daar pais en vree blijft als er een gezamenlijke lijst wordt samengesteld. Dat is en blijft een ingewikkelde zaak, waarbij de emoties hoog kunnen oplopen. Het wordt interessant om te zien of de Dorpsbelangens als drie afzonderlijke lijsten aan de verkiezingen gaan deelnemen, of dat zij toch zullen besluiten tot één lijst. Ook dat zal niet eenvoudig worden.


Het Wijdemeerse weer: wisselend bewolkt, af en toe een klein buitje en zonnig, matige wind, 19 graden.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...