--- ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


VVD: boze leden

Wijdemeren, 21 juli 2001. In de G&E van vandaag schrijft Ed Brouwer een stuk over de VVD Wijdemeren onder de kop:

Boze VVD-leden eisen vergadering

Dertig ontevreden leden van de VVD Wijdemeren hebben per brief aan het afdelingsbestuur gevraagd om een nieuwe ledenvergadering uit te schrijven en daar de onlangs aangenomen kandidatenlijst nogmaals te bespreken. Eén van de ondertekenaars is Burgemeester Jos Gieskens van Loosdrecht.


Jos Gieskens

Jacob van der Meulen, de afdelingsvoorzitter, is niet gelukkig met de brief en met de kritiek die Wim Hali gisteren in de G&E uitte. Van der Meulen zegt dat er in juni een lijst van twaalf kandidaten is vastgesteld tijdens een correct verlopen ledenvergadering. Bij de Kamercentrale van de VVD is volgens hem daarna wel een klacht binnengekomen over de procedure die tijdens de vergadering werd gehanteerd, maar ondanks geconstateerde schoonheidsfouten achtte de centrale toch dat de lijst goed is tot stand gekomen. Het gevolg was wel dat zes van de twaalf kandidaten zich van de lijst hebben teruggetrokken.

Van der Meulen betreurt het in hoge mate dat er nu een verzoek van dertig VVD'ers ligt om op korte termijn een nieuwe vergadering uit te schrijven. Wat er precies in die brief staat wil hij niet onthullen. "Dat beschouw ik als een interne zaak." Het afdelingsbestuur zal zich binnenkort over het verzoek buigen.

Hij vindt het "toevallig" dat veel ondertekenaars van de brief familieleden zijn van kandidaten die laag op de lijst gezet waren. Aan het feit dat Burgemeester Gieskens erbij staat tilt hij niet zwaar. Gieskens is in zijn ogen een gewoon VVD lid. Wel vraagt hij zich af of de ondertekenaars van de brief zich realiseren dat de brief een negatieve uitstraling op de VVD heeft. Daar is hij bezorgd over.


Het Wijdemeerse weer: Zwaar bewolkt, 18 graden, matige westenwind

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...