Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Uit het college 19/2

Wijdemeren, 19 februari 2002. Wat er in het college van B&W van Wijdemeren de afgelopen week besproken en besloten is kunt u hieronder lezen in het bericht dat wij van de gemeente ontvingen.

Vastgestelde besluitenlijsten voortaan naar pers en raad

Het college heeft besloten vastgestelde besluitenlijsten van het college te zenden aan de pers en aan raadsleden. De wijze waarop dit gaat gebeuren moet nog worden vastgesteld. 

Raad, college en MT houden werkconferentie over dualisering

Op woensdag 20 februari a.s. houden de gemeenteraad, het college en de leidinggevenden van de gemeente Wijdemeren een werkconferentie over dualisering. De conferentie die in Leusden zal plaatsvinden wordt begeleid door het bureau BMC. In een richtinggevende discussie zal ondermeer de bevoegdheidsverdeling tussen raad, college en de raadscommissies aan de orde komen. 
Daarbij wordt ondermeer gesproken over de positie van de toekomstige raadsgriffier, de commissiesecretariaten, de fractieondersteuning en de gevolgen voor de ambtelijke organisatie. 

College trekt zich een dag terug 

Het college zal zich op 7 maart terugtrekken om te praten over de uitvoering van het collegeprogramma. Tijdens deze dag wil het college als team met elkaar van gedachten wisselen over de wijze waarop het collegeprogramma de komende 4 jaar tot uitvoering gebracht kan worden. In eerste instantie wordt gekeken naar de bestuurlijke kant, daarna wordt bezien wat er ambtelijk haalbaar is. Dit moet leiden tot een plan voor de komende periode. 

Burgemeester, loco-burgemeester en MT volgen cursus rampenbestrijding

De burgemeester, loco-burgemeester en het MT volgen de 18e en 19e februari een basiscursus rampenbestrijding bij de Regionale Brandweerorganisatie in Hilversum. Tijdens de cursus komt de organisatie van rampenbestrijding aan de orde, de verschillende ramptypen en processen in de rampenbestrijding als ook de verschillende taken en verantwoordelijkheden van de gemeente en de verschillende hulpdiensten. 

Overigens heeft de raad van de gemeente Wijdemeren in januari het rampenplan conform het regionale model vastgesteld. De komende maanden zullen de draaiboeken voor de verschillende gemeentelijke processen worden uitgewerkt.

email gemeente: postbus@gemeentewijdemeren.nl 


Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...