Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Protest G&E

Wijdemeren, 19 februari 2002. Wie vandaag de Gooi- en Eemlander onder ogen kreeg zag het meteen. Grote grijze vlakken achter sommige artikelen op de voorpagina, op de voorpagina van het regiokatern en ook binnen in de krant. Een beetje sombere krant. Terecht zoals te lezen was.

Op de voorpagina en op de website van de krant twee verklaringen. Eén van de redactie waarin wordt uitgelegd dat de grijze vlakken een protest van de redactie zijn tegen de directie van de Hollandse Dagblad Combinatie (HDC). De directie wil het aantal banen op de redacties van de aangesloten bladen, waaronder de G&E, met zestig van de 225 terugbrengen. Bovendien wil de HDC ook 35 banen op andere afdelingen laten verdwijnen. De grijze vlakken zijn aangebracht om te tonen wat er kan gebeuren als die artikelen niet meer geschreven kunnen worden omdat er minder journalisten zijn.

De andere mededeling is van de directie van de HDC die stelt dat de kranten van het concern verliesgevend zijn en dat andere regionale bladen met minder geld gemaakt worden. Bij voorbaat excuseert de directie zich voor eventuele overlast die de lezers kunnen ondervinden van dit arbeidsconflict.

Vanavond hield de redactie een bel-uur waarbij lezers konden reageren. Per email reageren kan ook: belronde@damiate.hdc.nl.

Over de beide standpunten kunnen wij zakelijk geen oordeel vellen. Wel weten wij dat de Gooi- en Eemlander in onze contreien door veel mensen juist voor het regionale nieuws gelezen wordt. Sommigen hebben daarnaast nog een landelijk dagblad als de Telegraaf, de NRC, de Volkskrant, etc. Uitdunning van het regionale nieuws zou de noodzaak voor een abonnement op de Gooi- en Eemlander wegnemen. Als de regionale nieuwsvoorziening in de G&E zou worden afgebroken, dan ontneemt die krant zich precies het onderscheidende vermogen ten opzichte van de landelijke dagbladen. Er is dan geen speciale reden meer om de G&E te kiezen boven of naast een landelijk dagblad. Daar zou de directie van de HDC in ieder geval nog eens heel erg goed over moeten nadenken lijkt ons. red.


De Gooi- en Eemlander van dinsdag 19 februari 2002


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Storm, hagel, onweer en zeven graden
Meer weer? Klik hier. 
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...