Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Zuidsingel 127 woningen

Kortenhoef, 7 oktober 2001. Op de AROS vond een gesprek plaats met CDA wethouder Wim Neef van 's-Graveland. Het hoofdonderwerp van gesprek waren de bouwplannen aan de Zuidsingel in Kortenhoef. Er zullen daar 127 woningen gebouwd worden en een nieuwe school ter vervanging van de Antoniusschool aan de Kerklaan.

Vier typen woningen zullen er verrijzen. Slechts vijftien huurwoningen, naast seniorenwoningen, vrije sector woningen en, wat de wethouder noemde de gouden rand, vrijstaande dure woningen die geld moeten opbrengen om het plan te bekostigen.

Wim Neef hoopt dat de gemeenteraad van 's-Graveland er nog een besluit over kan nemen voor 1 januari aanstaande. Aanstaande donderdagavond om 20.00 zal het plan behandeld worden in de vergadering van de commissie grondgebied.

De ontsluiting van het nieuwe bouwplan zal komen aan de Zuidsingel. Neef denkt dat dit niet veel extra verkeer zal opleveren op de Zuidsingel. Er waren plannen om ook aan de Emmaweg een ontsluiting te realiseren. Deze zijn van de baan omdat de Emmaweg inmiddels tot 30-km zone is omgevormd. Ook verwacht hij geen protesten van bewoners van de Zuidsingel, omdat deze al vanaf 1995 op de hoogte zijn van de plannen om de onbebouwde zijde van de straat ook te gaan bebouwen.

Over de drempels van de Herenweg meldde hij dat deze inderdaad verwijderd zullen worden. Het idee voor deze verwijdering is afkomstig van zijn collega wethouder Co de Kloet vertelde hij. De Herenweg is een 50-km ontsluitingsweg, waar geen drempels in horen zo zei hij. Op de vraag van de interviewer of het indertijd wel een juist besluit was om in de Herenweg drempels te leggen, verklaarde hij dat de overheid wel vaker foute beslissingen neemt.

De plaats van het gemeentehuis kwam ook nog even aan de orde. Wim Neef wil het gemeentehuis houden waar het nu is, aan het Noordereinde. Maar hij gaf toe dat er ook naar de Kerklaan en zelfs naar de Zuidsingel gekeken wordt.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...