... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


PvdA: lawaai Schiphol

Loosdrecht, 7 oktober 2001. Wim van Oudheusden, fractievoorzitter van de PvdA in Loosdrecht, strijdt al lang tegen de geluidsoverlast van Schiphol in onze regio. Hij is een handtekeningenactie gestart om vliegtuigen boven het Plassengebied hoger te laten aanvliegen. Hieronder zijn oproep.

Aanvliegroutes Schiphol

Wat is het verhaal?

Vorig jaar werd duidelijk, dat de hele Zuid-Oost hoek van Nederland te maken zou krijgen met lager aanvliegende vliegtuigen. Oorzaak: het te wijzigen ruimtegebruik boven Soesterberg.

De situatie was, dat in alle andere gebieden in een cirkel van zo’n 60 km rond Schiphol kisten tot 750 m mogen zakken. 

Er kwam een breed gedragen protest op gang in een poging om juist de hogere aanvliegroute niet alleen in Zuid-Oost , maar overal toe te gaan passen.

Resultaat: een Kamerbreed ondersteunde motie Stellingwerf (25 mei 2000), die inhoudt dat voor vliegverkeer naar Schiphol een minimale vlieghoogte geldt van 3000 voet (1 km) op 20 km afstand en tenminste 6000 voet op 40 km afstand van Schiphol. De Minister sprak niet tegen, dat zij dit zo snel mogelijk zou dienen voor te schrijven.

De Commissie Berkhout adviseert de Minister dat alleen een uitgebreid netwerk van meetpunten de gevolgen van Schiphol kan registreren. Milieudefensie wil 350 tot 400 meetpunten. Ook Minister Pronk wilde al eerder 50 meetpunten, maar kreeg onvoldoende steun in de Ministerraad.

Inmiddels is de Minister enigszins tegemoet gekomen aan de kritiek door enkele meetpunten extra te plannen.

Mijn voorstel is de Minister te vragen om ondubbelzinnig uitvoering te geven aan de motie Stellingwerf en daar ook een termijn aan te verbinden. 


bon in te leveren op 16 oktober op de PvdA bijeenkomst Drieluik Loosdrecht of op een van de volgende adressen:
Ties Hagen, B.van Beeklaan 23, 1241 AC Kortenhoef
Kees Bosdijk, Frans Halshof 22, 1394 ES Nederhorst den Berg
Lia Moote, Lindelaan 37, 1231 CJ Loosdrecht
of via email: w.oudheusden@hetnet.nl 


Bon: Ja ik wil dat er hoger wordt aangevlogen conform de motie Stellingwerf van 25 mei 2000 en roep de 2e Kamer op de Minister tot uitvoering te laten overgaan:
naam;...................................
adres:...................................
woonplaats:...................................


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...