... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Drempel ja, drempel nee

's-Graveland, 5 oktober 2001. Wethouder Wim Neef van 's-Graveland heeft iets met verkeersdrempels. Voor de verkiezingen van vier jaar geleden was hij tegen alle drempels. "Ik zal nooit een drempel leggen." :sprak hij toen.

In maart van dit jaar deed hij een voorstel om de drempels op de Elbert Mooylaan voor fl. 115.000 minder steil te maken of zelfs te verwijderen. Na luide protesten van de bewoners zag hij daarvan af.

In de raad van 30 augustus jongstleden kwam het verkeersplan Kijk op de Wijk aan de orde. Veel van het plan was gaande de besluitvorming al verdwenen. Tot de raadsvergadering lag er een voorstel om flitspalen aan Noorder- en Zuidereinde te plaatsen in combinatie met drempels op de Emmaweg. Zijn coalitiegenoten waren niet voor de drempels, maar een meerderheid van de raad wel. Er werd besloten tot het leggen van vijftien drempels op de Emmaweg.

Vandaag schrijft de Gooi- en Eemlander dat Wim Neef verrassend voorstelt om de drempels op de Herenweg te verwijderen en die op de Koninginneweg te verlagen. Enkele bewoners van de Herenweg hebben gevraagd om de drempels in hun weg te verlagen, maar wethouder Neef wil nog verder gaan en de drempels verwijderen.

De toekomst zal leren of andere bewoners van de Herenweg de drempels willen houden en het besluit weer door wethouder Neef wordt ingetrokken.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...