Vorig bericht

Volgend bericht


Kijk op de Wijk in Commissie

8 januari 2000. Morgenavond zal in de commissie grondgebied het verkeersplan van 3VO (voorheen Veilig Verkeer Nederland) en een aantal bewonersorganisaties (BLOK, Bescherm 's-Graveland en haar Bewoners, Emmaweg Veilig) behandeld worden.

Het plan voorziet in tolheffing voor doorgaand verkeer door de gemeente, snelheidscamera's op Noorder- en Zuidereinde en drempels, slingers op Emmaweg en Koninginneweg. Eerder stelde de raad 85.000 gulden beschikbaar om het plan te laten ontwikkelen door de bewoners onder leiding van een projectleider van 3VO. In Juni vorig jaar zijn de plannen in de inspraak gebracht. De insprekers waren over het algemeen positief over de plannen.

Tijdens de begrotingsbehandeling hebben Dorpsbelangen en D66 gevraagd om de plannen alleen in de commissie te brengen als die voorzien zou zijn van een begeleidend voorstel van het college. Uit de uitzending van de AROS van gisteren was op te maken dat wethouder Wim Neef (CDA) de commissie gaat vragen of het college een voorstel moet maken. Voorts zei hij er een voorstander van te zijn om de maatregelen gefaseerd in te voeren, Dit omdat het niet in één keer uitgevoerd kan worden en omdat de wet op het rekeningrijden nog niet van kracht is. Hij denkt eraan om eerst flitspalen te plaatsen en verkeersobstakels aan te leggen.

In de Gooi- en Eemlander van 6 januari zei Nelleke Schenkkan (Algemeen Belang) zeer teleurgesteld te zijn dat er geen voorstel van het college ligt. Ook Rob Israel van de Stichting BLOK laat in het artikel zijn ongenoegen blijken. "We weten nu al zeker dat de politiek niet de daadkracht heeft om dit plan door te zetten. Terwijl we dit plan notabene in opdracht van b en w hebben gemaakt. Hier zitten vele uren werk in. Neef doet zijn werk niet goed. Hij nam wel het initiatief. Maar nu de geest uit de fles is, probeert hij hem weer terug te stoppen. Dat neem ik hem en het college zeer kwalijk. Het zullen de verkiezingen wel zijn die in aantocht zijn, maar ik vind dat het college heeft gefaald." Ton Burgers van de Emmaweg is ook bang dat er een compromis uitrolt. "Ik voel me gebruikt." :zegt hij, want hij is bang dat het plan over de herindeling getild zal worden.

Op de AROS was gisteren Carla Folkerts te horen (oud-wethouder voor de VVD en nu bestuurlijk verantwoordelijk in regionaal verband binnen de VVD). Zij wijst de plannen volstrekt af en zei dat het dorp een gevangenis zal worden als er tol geheven gaat worden.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht