...

...

Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Anti-speculatiebeding

's-Graveland, 8 augustus 2001. De Raadscommissie sprak vanavond over het eventueel afschaffen van het antispeculatiebeding. Voor de toehoorder op de tribune werd het een discussie die niet te volgen was. Niet omdat het een ingewikkelde discussie was, maar omdat de voorstellen die eerder ook in de krant stonden, gedeeltelijk waren teruggenomen door het College. Er lag dus een ander voorstel.

Het voorstel van het College is nu om het anti-speculatiebeding voor Premie-C woningen af te schaffen. Dat zijn woningen waarvoor de Gemeente indertijd bij de aankoop een bijdrage van fl. 5000,-- heeft gegeven.

Volgens het anti-speculatiebeding mogen de bewoners slechts een verkoopprijs vragen die matig geïndexeerd is. Omdat de huizenprijzen echter als een razende zijn gestegen ligt de marktwaarde veel hoger, aldus Wethouder de Kloet.

Wel blijft de clausule dat er bij verkoop eerst lokaal moet worden aangeboden. 

Volgens een artikel in de Telegraaf van vandaag mag dat niet zei Nadja Jungmann. Er is een rechtszaak in het Oosten van het land op dit punt verloren. Het College zal dit nader onderzoeken.

De leden van de Commissie stemden in met het voorstel dat eind augustus in de Gemeenteraad zal komen.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...