Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Minimabeleid

's-Graveland, 8 augustus 2001. In de Commissievergadering van vanavond werd gesproken over het minimabeleid.

Er waren drie sprekers die er wat over zeiden, in volgorde Nadja Jungmann (D66), Gerrit van den Broek (VVD) en Rie Boeve (Pvda/GL).

Nadja Jungmann sprak haar verbazing uit over het feit dat nu voorgesteld wordt om dit beleid uit te voeren. Twee jaar geleden heeft D66 een minimanota ingediend waarin de huidige voorstellen beschreven staan, zo zei zij. Een jaar geleden is de coalitie uit elkaar geknapt juist op dit punt, en nu stelt het College dezelfde voorstellen voor na een gesprekje met de FNV, zo was haar conclusie. Desondanks was zij blij dat het nu toch gebeurde.

Marleen Remmers, hoofd Sociale Dienst, die ook aan tafel zat, zei dat dit beleid al in de pen zat en dat de oorzaak niet gelegen is in de contacten met de FNV.

Co de Kloet, de verantwoordelijke Wethouder concludeerde dat er maar weer eens gesproken moest worden tussen de coalitie en D66 nu dit heikele punt uit de weg geruimd is.

Gerrit van de Broek (VVD) was van mening dat cliënten van de Sociale Dienst voor alles wat gegeven wordt een bonnetje moeten inleveren. (Eén van de punten waar meer vrijheid aan de cliënten wordt gegeven.) En zeker als het over grote gebruiksvoorwerpen gaat. Nadat toegelicht was dat het om uitkeringen uit het participatiefonds ging legde hij zich enigszins morrend bij het voorstel neer.

Rie Boeve vond het een goed voorstel.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...