WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wie gaat Wijdemeren Besturen?
Wijdemeren, di 20 maart 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Morgenavond weten we het. Wie gaat ons de komende vier jaar besturen en wie niet. En dat gaat allereerst over onze leefomgeving en de voorzieningen.

In De Zijlijn

Morgenavond zijn de stemmen geteld, de kaarten geschud en weten we wie de komende vier jaar Wijdemeren gaan besturen. Uit ervaring weet ik dat morgenavond al besprekingen beginnen met de uitkomst van de verkiezingen als gegeven.

Partijen die elkaar tot en met vandaag nog bestreden op leven en dood, zitten morgenavond bij elkaar om te onderzoeken welke meerderheden gevormd kunnen worden. Daarbij moeten de partijen die elkaar vinden water in de wijn doen. Dat zal ten koste gaan van de meest extreme standpunten, zoals dat altijd gaat. Geen water in de wijn, dan ook geen collegedeelname, maar oppositie. Zo werkt dat.

Als u morgen met dat rode potlood in de aanslag in het stemhokje staat, bedenk dan dat u stemt voor de gemeenteraad. De gemeenteraad die voor ons gaat bepalen waar er wel gebouwd wordt en waar niet, wat er gebouwd wordt, hoe het met onze scholen en verenigingen gaat, of de groenvoorziening beter wordt, het sociale gezicht van Wijdemeren getoond wordt en of de lokale belastingen wel of niet verhoogd worden. Om maar eens enkele onderwerpen te noemen die ons direct aan gaan. Waarmee we iedere dag te maken hebben.

Dat is waar het morgen om gaat. Laat u niet verblinden door die ene vraag . Het antwoord op die vraag ligt niet in Wijdemeren. Dat antwoord ligt nu in de handen van Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten van Noord-Holland. Later komt de Minister en de Tweede Kamer aan bod. Zo zijn de spelregels. Protesteren mag. Natuurlijk. En u moet dat zeker doen als u er van overtuigd bent dat dat de beste toekomst voor Wijdemeren inhoudt. Weeg de belangen af. Gebruik uw stemrecht om Wijdemeren en dus ons allemaal vooruit te helpen.

Staar u niet blind op de eventuele herindeling, weeg hem mee, maar baseer uw keuze ook op het totale plaatje dat partijen u voorspiegelen en, nog veel belangrijker, kies een partij of een persoon in wie u de afgelopen vier jaar en in de campagne vertrouwen hebt gekregen. Aan wie u met een goed gevoel de verantwoordelijkheid voor het besturen van Wijdemeren in handen legt. Want na morgen zit u er weer voor vier jaar aan vast. Denk er daarbij ook eens over om een voorkeursstem te geven aan iemand in wie u vertrouwen stelt.

Hoe raadsleden in de afgelopen vier jaar opereerden zegt veel over wat ze de komende vier jaar zullen gaan doen en wat hun houding is. Al geven resultaten uit het verleden natuurlijk geen enkele garantie voor de toekomst.

Want dat geldt ook in de politiek.

Rik Jungmann

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief