WIJDEMEERSE WEBKRANT
ZZ en de Maskers
Wijdemeren, ma 19 maart 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Ex-wethouder Jaap van Waveren is goed ingevoerd in het reilen en zeilen van de Wijdemeerse politiek. Een vrolijke kijk heeft hij er niet op.

ingezonden bericht

ZZ en de Maskers

Op mijn werk staat altijd de radio aan. Laatst hoorde ik een liedje met de titel “Ik heb genoeg van jou”, gezongen door een bandje genaamd “ZZ en de Maskers”. Ik kende het niet.

Naar aanleiding van de media-aandacht voor de komende verkiezingen schoot dat liedje mij weer te binnen. De politieke partijen hebben hun maskers weer opgezet want ze hebben allemaal wel wat te verbergen.

Zo verbergt het CDA dat zij vier jaar geleden pertinent voor een fusie met Hilversum waren.

PvdA/GroenLinks verbergen dat zij na verkiezingen lak hebben aan de mening van de burgers en hun duurzaamheid doelstellingen extra zware lasten voor de burgers betekenen.

De VVD en O-lib verbergen dat elke raadsperiode een wethouder wel moest opstappen of dat de fractie uiteen viel.

D66 verbergt graag dat hun stemmen alleen maar komen van teleurgestelde kiezers van andere partijen en dat de “D” eigenlijk staat voor demoniseren.

DorpsBelangen verbergt dat zij nog steeds niet zijn bijgekomen van het verraad van de vorige lijsttrekker en zijn metgezel.

Het meest te verbergen heeft DLP (v/h ZZP), zichzelf de enige lokale partij noemend. Zo willen zij graag verbergen dat zij de afgelopen 4 jaar de splijtzwam in de gemeenteraad waren en hierdoor mede verantwoordelijk voor het besluit van de provincie om Wijdemeren te laten fuseren met Hilversum.

Zo verbergt de ene “Z“ haar ambitie hoe dan ook wethouder te worden en ronselt voor zich zelf er lustig op los. De andere  “Z” verbergt liever dat hij, ondanks zijn winstgevende bedrijf, geen probleem had met het incasseren van ongeveer € 200.000, zegge tweehonderd duizend euro, aan wachtgeld in de afgelopen 4 jaar. Terwijl hij zich in de gemeenteraad voordoet als de strenge rekenmeester als het gaat om uitgaven voor de burgers. Wellicht heeft hij de veertig mensen op hun kieslijst, veel geronseld van DorpsBelangen, weten te overtuigen dat dit een Gods geschenk was.

De Christen Unie is een nieuwe speler in de gemeentelijke arena. Zij hebben nog niets te verbergen. Indien er een Godsgeschenk bestaat, zijn zij dat misschien wel voor Wijdemeren.

Het gevecht van sommige partijen tegen de verwerpelijke fusie met Hilversum heeft iets Don Quichotte-achtigs. Laten de partijen zich in de komende periode concentreren op het behoud en zo mogelijk uitbreiden van de voorzieningen in de kernen voordat Hilversum dat onmogelijk maakt.

Jaap van Waveren
Oud Loosdrecht

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
YouTube
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief