WIJDEMEERSE WEBKRANT
Stemadvies O-Lib
Wijdemeren, zo 18 maart 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Martin Vuijk (O-Lib) legt uit waarom er wél gefuseerd moet worden met Hilversum en waarom het onverstandig is om op DLP te stemmen.

Campagne GR2018

ingezonden bericht

Russische toestanden

Tijdens de koude oorlog deed de volgende anekdote de ronde: Bij een paardenrace tussen Amerika en Rusland won het Amerikaanse paard riant van het Russische paard. In de Russische kranten stond de volgende dag: “Russische paard tweede geworden, het Amerikaanse paard eindigde één-na-laatste”

Waarom ik deze anekdote aanhaal? Omdat het sterk lijkt op de manier waarop sommige politieke partijen (De Lokale Partij, CDA, DorpsBelangen en D66) u proberen te overtuigen tegen fusie te stemmen. “We hebben 8000 handtekeningen tegen fusie” roeptoeteren ze, maar wat betekent dat? Niets. Er zijn pakweg 19.000 stemgerechtigden in Wijdemeren. Daarvan zouden er een kleine 8.000 daadwerkelijk tegen een fusie kunnen zijn. Van die andere 11.000 weten we niets, omdat het ze niet gevraagd is. Er zou dus ook een ruime meerderheid voor fusie kunnen zijn.

De lokale lasten van Wijdemeren zijn al bijna de hoogste in het hele land. Ze zullen nog fors stijgen als we niet fuseren. Er is nog tussen € 1 en 2 miljoen nodig om het ambtelijk apparaat op orde te brengen. De enquête van de gemeente geeft helder aan dat u niet extra wil betalen voor zelfstandigheid. Dan is het plaatje dus compleet. Luister niet naar die onrealistische praatjes.

En wat die partijen ook niet vertellen is dat de provincie zelf die herindeling in gang zette, juist omdat de Wijdemeerse politiek besluiteloos en tandeloos is. De gemeenteraadsverkiezingen gaan helemaal niet over wel of niet fuseren. Daar gaan de provincie en de tweede kamer over nu het hele proces (ARHI) is al in gang gezet. In dat proces kunnen we beter meepraten en bijsturen, dan alleen maar boos de hakken in het zand zetten. Daar is niemand mee geholpen.

De Slacht van Zagt

De dienstverlening vanuit onze gemeente is aantoonbaar broos. Aanvragen blijven maanden liggen, brieven blijven soms een jaar onbeantwoord. Eén zieke ambtenaar en er ontstaan forse achterstanden. Daar kunnen de ambtenaren niets aan doen, hun aantal is onder voormalig wethouder Zagt tot op het bot toe teruggesnoeid.

Stem vooral DLP wanneer u deze man een tweede kans gunt om wederom, óp het randje van legaliteit en óver het randje van fatsoen, voor 95% wethouder te worden en daarmee zijn dubbele inkomen weer veilig te stellen. Verkeerde projecten opstartend tegen alle adviezen in, die deze gemeente (u dus) meer dan een miljoen euro hebben gekost. Als lichtend voorbeeld de revindicatie (landje-pik) waarbij heel veel inwoners veel frustratie en verdriet is aangedaan. Als het project dan even te moeilijk werd voor Zagt dan schoof hij het gewoon door naar een andere wethouder. Over de schutting, net zo gemakkelijk; zijn straatje bleef wel schoon.

Wanneer het waar is wat Zagt nú beweert, dat het hem na zijn wethouderschap 3 lange jaren gekost heeft om zijn reeds bestaande bedrijf weer rendabel te maken …. (waarbij hij al die 3 jaar wachtgeld trok, want hij had toch récht op 3 jaar…. en ook dat betaalde u) dan wil je toch niet dat zo’n slechte ondernemer je vertegenwoordigt in de raad, laat staan als wethouder. De wederopbouw van onze gemeente na deze “Slacht van Zagt” zal tenminste tot ver in 2019 duren en ettelijke miljoenen aan extra belastinggeld gaan kosten (en ja, ook dat betaalt u).

Het Walhalla

Is een fusie met Hilversum dan het Walhalla? Het is in ieder geval een logische stap richting één toekomstige Gooise gemeente; een visie die overigens álle partijen onderschreven hebben, óók die partijen die nu zo tegen een fusie met Hilversum zijn. Fusie betekent ook een forse verbeterimpuls van de gemeentelijke diensten. Laat u niet bang maken met loze uitspraken als “Hilversum bouwt hier de hele zaak vol” en “We hebben niets meer te vertellen straks” Politieke onzin, prietpraat, aantoonbaar gebrek aan expertise. En dan nog iets: Ook na 16 jaar woont er nog steeds niemand van ons in Wijdemeren; we zeggen allemaal Nederhorst, Kortenhoef, Loosdrecht, 's-Graveland, of in welke kern u ook woont, als naar onze woonplaats gevraagd wordt. Dat verandert niet wanneer we met Hilversum fuseren, nee, dat wordt alleen maar sterker en overtuigender.

Martin Vuijk, Nederhorst den Berg,
O-Lib (Onafhankelijk Liberaal)

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief