WIJDEMEERSE WEBKRANT
Saxofoonconcert voor 6-Plus
Kortenhoef, vr 29 september 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zaterdag 14 oktober 2017 om 16:00 uur geeft het Ebonit Saxofoonkwartet een 6-plus familieconcert bij Kunst aan de Dijk in Kortenhoef.

persbericht

Het Strijkkwartet van Meneer Sax

Het jonge sprankelende Ebonit Saxofoonkwartet werd in 2011 opgericht aan het Conservatorium van Amsterdam. De vier musici uit Polen, Nederland en Duitsland gaven in april dit jaar een succesvol optreden in het Concertgebouw voor een uiterst enthousiast publiek van 6 jaar en ouder.

Het theatrale concert heette HET STRIJKKWARTET VAN MENEER SAX. Op zaterdag 14 oktober 2017 om 16:00 uur treedt dit kwartet op bij Kunst aan de Dijk Kortenhoef in Het Oude Kerkje en kan iedereen vanaf 6 jaar komen genieten en ontdekken wie Meneer Sax nu eigenlijk is.

Het Ebonit Saxofoonkwartet bestaat uit Simone Müller (sopraansax), Dineke Nauta (altsax), Johannes Pfeuffer (tenorsax) en Paulina Kulesza (baritonsax). Hun debuut-cd werd genomineerd voor een Edison. Een glorieuze start! Vorig jaar won het ensemble ook al een eerste prijs op het Orlando Concours 2016. De Volkskrant noemde deze vier jonge saxofonisten ‘alleskunners’. En niet voor niets.

De vraag: ‘hoe klinkt buitenspelen?’ is eenvoudig, maar hoe klinkt dat eigenlijk echt? En hoe is het om te marcheren als een echte fanfare? Dat is feestelijke muziek, maar hoe klinkt het als de fanfare moe is en geen zin meer heeft om door te straat te marcheren? Of als een meisje uit de fanfare een liefdesbrief krijgt, en de anderen jaloers zijn? En wie is Meneer Sax? Dat merken Simone, Dineke, Johannes en Paulina 
als de deur van het geheimzinnige huisje eindelijk opengaat.

Regisseur Jochem Stavenuiter (mimetheatergroep Bambie) maakt van de voorstelling een meeslepende optocht met veel humor en met muziek van onder anderen Ligeti, Ravel, Bach en Rossini.

Er is veel geschreven over het belang van muziek voor kinderen. Erik Scherder, hoogleraar klinische neuropsychologie aan de VU Amsterdam, verdiepte zich in het effect van muziek op de hersenen: “Als je naar muziek luistert waar je van houdt, ontstaan samenwerkingen in de hersenen. Naar muziek luisteren (en máken) draagt enorm bij aan de ontwikkeling van het empatisch vermogen. Kinderen worden vrolijk van muziek, het stimuleert hun creativiteit en hun ontwikkeling. Muziek biedt uitzicht op een beter leven voor jong en oud. Niet voor niets wordt er vurig gepleit voor muziekles op alle scholen. Maar dat is helaas niet zo.“ Kunst aan de Dijk Kortenhoef biedt kinderen van 6+ en hun (groot)ouders een vrolijk theatraal familieconcert van hoge muzikale kwaliteit.

De productie is van Orkaan. Na afloop trakteert Kunst aan de Dijk Kortenhoef op een drankje en iets lekkers.

Informatie

Het concert vindt plaats op zaterdag 14 oktober 2017 om 16:00 uur in Het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk te Kortenhoef. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.kunstaandedijk.nl of via de vaste voorverkoopadressen: Wijnkoperij en Slijterij De Meenthof in Kortenhoef en Libris Boekhandel Voorhoeve in Hilversum.
Entree: kinderen: € 5 | donateurs € 6 | bezoekers € 10
Het Oude Kerkje is open vanaf 15:15 uur. Er is vrije zitplaatskeuze. Een drankje en iets lekkers voor de kinderen is bij de prijs inbegrepen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief