WIJDEMEERSE WEBKRANT
Help de Winkels in NdB!
Nederhorst den Berg, vr 29 september 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Cor Koster voorziet dat het Plein in Nederhorst mooi wordt, maar zo dood als een pier, omdat de winkels het loodje dan hebben gelegd. OCW! Help!

ingezonden brief

Nederhorst den Berg kan niet zonder winkels

De Voorstraat en de Dammerweg liggen nu al een paar maanden open en de gemeente heeft aangegeven dat het nog tot februari 2018 gaat duren.

Dan hebben we naar alle waarschijnlijkheid een bakker, een groenteboer en misschien ook een bloemenzaak minder. Die zijn dan failliet. De gemeente denkt wel dat de winkels steeds bereikbaar zijn geweest, maar als je, zeker als oudere, met je boodschappen een stuk moet lopen over allerlei kunststof en stalen platen (erg onveilig!) ga je een alternatief zoeken. En niet alleen ouderen.

De omzet van de getroffen winkels is dermate teruggelopen dat ze de renovatie van het plein en de Voorstraat misschien niet overleven. Dit valt echt niet meer onder het normale ondernemersrisico. Hier moet wat gebeuren. Straks gaat het plein zelf op de schop en is ook de AH vrijwel onbereikbaar. Dat betekent tevens (nog) minder klanten voor alle andere winkels.

Het zou goed zijn als de ondernemersvereniging zo spoedig mogelijk een bijeenkomst zou organiseren, voor middenstand en burgers, om te praten over alternatieven. Bijvoorbeeld een boodschappendienst, waarbij boodschappen gratis thuisbezorgd of naar de auto gebracht worden, of de mogelijkheid een (bewaakt?) pick-up point op te zetten waar je de boodschappen neer kunt zetten terwijl je de auto ophaalt. Denk ook aan de inrichting van een tijdelijk parkeerterrein op het plein of een doorrijmogelijkheid langs de supermarkt. Het moet mogelijk zijn voor dit soort zaken subsidie van de gemeente te krijgen, want je kunt moeilijk van de winkeliers verwachten dat ze dit ook nog voor hun rekening nemen.

Tot nog toe hebben we nog niets gehoord van de ondernemersvereniging: geen protesten, geen acties. Maar nietsdoen is intussen geen optie meer. Net zoals biodiversiteit belangrijk is voor de natuur, zo is een gevarieerd winkelbestand noodzakelijk voor een dorp. Anders gaat het dorp dood.

Cor Koster, namens de ouderenbonden

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief