WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
DLP tegen Oud Ldr-dijk Plan
Oud Loosdrecht, ma 11 september 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Tussen de rotondes gaat de Oud Loosdrechtsedijk van oktober tot half mei volgend jaar dicht. De rotondes zelf worden ook aangepakt.

Vorige week woensdag sprak de commissie RO over het voorstel van het college om het profiel van de weg aan te passen. Daar waren twee raadsleden, Alette Zandbergen (DLP) en Mario Wouters (D66), niet over te spreken. Beiden vinden dat de geprojecteerde fietspaden, die gelijkvloers komen met het trottoir, maar verhoogd t.o.v. de weg, te smal worden. Wethouder Theo Reijn was van mening dat er geen ruimte voor bredere fietspaden is. De drie gaan de zaak nader bekijken op papier en ter plaatse.

Half jaar dicht

Het werk gaat 1,7 miloen euro kosten en zal een half jaar duren. De rotondes bij het Politiebureau en bij het Bruggetje worden ook aangepakt. Om de bereikbaarheid van woningen en bedrijven niet al te zeer te belemmeren wordt het werk in vakken uitgevoerd die langzaam opschuiven. Fietsverkeer zal geen hinder ondervinden van het werk.

Unicum

In het verslag in de Gooi en Eemlander van afgelopen vrijdag was te lezen dat fractievoorzitter Gert Zagt (DLP) inmiddels zo beducht is voor inetgriteitsschendingen, dat hij zich als aanwonende van dat deel van de Oud Loosdrechtsedijk terugtrok op de publieke tribune bij de behandeling van het raadsvoorstel in de commissie. Een unicum, want dit kwam niet eerder voor in de Wijdemeerse politiek. Was die lijn wel eerder toegepast, dan had bijvoorbeeld een flink deel van de toenmalige DB fractie, maar ook andere raads- en fractieleden, bij de behandeling van de bloembakkenvoorstellen op Noorder- en Zuidereinde als aanwonenden het pluche even moeten verlaten. Dan was het stil geworden.
(De vraag rijst dan of in de raad van Wijdemeren wel Wijdemeerders moeten zitten, want die zijn allemaal direct betrokkenen. Raadsleden van buiten? De volgende stap?)

Laat u horen!

In onderstaande ingezonden brief somt Alette Zandbergen (DLP) haar bezwaren tegen het voorgenomen raadsbesluit nog een keer op en roept zij medestanders op om zich per brief of per email te melden bij de gemeente

persbericht

Racebaan voor 1,7 miljoen

Een mooie racebaan op de Oud Loosdrechtse dijk is in de maak. Fietsers kunnen straks nog steeds niet naast elkaar fietsen. Ik heb er een knoop van in mijn buik.

Lange tijd hoor ik al de ergernis van vele inwoners dat er op de dijk zo geracet wordt. En dat de ribbels gevaarlijk zijn, er is te weinig ruimte voor de fietsers. Je kan nu niet eens met z'n tweeën naast elkaar fietsen.

Welnu, de gemeente gaat de boel aanpakken en toch schiet u er niks mee op! Een gemiste kans ALS de raad 21 sept a.s. gaat instemmen met de voorgenomen nieuwe inrichting van dit stuk dijk.

Gegevens die nu bekend zijn:

  1. het raadsvoorstel
  2. het ontwerp (de tekening
  3. een nieuwsbrief die aanwonenden vrijdag jl. ontvingen

Inspraak

Je vraagt je misschien af of er inspraak is geweest. Ja hoor. Alleen aanwonenden zijn uitgenodigd en mochten op 2 avonden hun mening geven. Maar ze wachten nog op antwoorden. Én ze zijn vooraf NIET erop geattendeerd dat het deze week al behandeld werd in de commissie (dat was wo 6 sept jl.). Dus de mogelijkheid om in te spreken is hen ontnomen, net als alle anderen die hun zegje hadden willen doen over dit stuk weg.

Oplossing

Ja die is er zeker maak de rijbaan smaller en het fietspad breder. Een fietspad van 1.20m breed is veel te smal. Bovendien heeft de gemeente als beleid de veiligheid van fietspaden te verbeteren. En dan is verbreding hier de beste oplossing. Wat minder ruimte voor de automobilist zal zeker invloed hebben op de absurde snelheden. Een rijbaan van totaal 6.10 breed noem ik een racebaan! Haal daar gewoon een stuk vanaf en geef die ruimte aan de fietsers. Voor hun veiligheid en voor de leefbaarheid. Wat zullen bijv. de ouders met (kleine) kinderen die naar school of de Vuntus fietsen, de recreanten en de aanwonenden daar blij mee zijn!

Geen racebaan en ruimte voor fietsers!

Conclusie

Deze exercitie gaat ca 1,7 miljoen kosten. En dat voor maar een klein stukje: van het politiebureau tot het Bruggetje. Een beetje meer veiligheid en fietsplezier zou dan toch het minste resultaat moeten zijn!
Inspraak organiseren voor maar een deel van de gebruikers en geen of veel te laat antwoorden geven vind ik niet chique.

Wat kun je nog doen?

Je kunt je invloed nog doen gelden. Het definitieve besluit moet nog genomen worden. Stuur de gemeenteraad (voor 21 sept) een brief/mailtje met je mening over dit plan. Zet erin wat je belangrijk vindt. Op 21 september aanstaande neemt de raad over dit plan een besluit. En een kans op verandering, bij dit soort grote klussen, komt maar eens in de twintig jaar voor.....

Grijp die kans met beide handen aan! Laten we het in 1x goed doen.
..... of ben ik de enige die kromme tenen krijgt van dit plan?

Het adres waar je reactie naar toe kan is:
Gemeente Wijdemeren
!! Tav B&W én De Gemeenteraad
Rading 1, 1231KB, Loosdrecht
Of per mail: info@wijdemeren.nl (!!! Zet erbij tav B&W én gemeenteraad)

Alette Zandbergen
Raadslid
De Lokale Partij

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief/RJ
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief