WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De Scholen zijn Begonnen!
Wijdemeren, di 5 september 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De scholen zijn weer begonnen. Houdt rekening met de jonge weggebruikers, die kwetsbaar zijn en ervaring missen. De boodschap van Nijntje-vlaggen.

persbericht

Nijntje-vlaggen bij basisscholen

De scholen zijn begonnen! Veel kinderen gaan lopend of op de fiets op pad en het verkeer rondom de scholen wordt weer drukker.


Bij het plaatsen van de vlag bij de Mr. J. Terpstraschool is een foto gemaakt met hierop wethouder Sandra van Rijkom (links), wethouder Theo Reijn (rechts), Rob Salij (schooldirecteur, midden) en enkele leerlingen van de Terpstraschool in Loosdrecht.

Om weggebruikers extra te attenderen op de jonge verkeersdeelnemers hebben bijna alle scholen in Wijdemeren vanochtend Nijntje-vlaggen bij de weg gezet met de tekst ‘Wij gaan weer naar school’. De vlaggen zijn aan hen aangeboden door de gemeente.

Veilig naar school

Door hun onervarenheid zijn kinderen een kwetsbare doelgroep in het verkeer. Met het project ‘Veilig naar school’ wil de gemeente de verkeersveiligheid rond scholen verbeteren. De Nijntje-vlaggen maken onderdeel uit van dit project.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief