WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bedrijventerrein Kerklaan
Kortenhoef, di 10 oktober 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Aan het eind van de Kerklaan op de hoek van de Kortenhoefsedijk en de Kwakel wordt gebouwd. Er komt een bedrijfsverzamelgebouw.

Wat vooraf ging

Vele jaren lag het terreintje braak. In 2002 waren er plannen om de brandweerkazerne te verplaatsen en op die plek te herbouwen in een multifunctioneel gebouw in combinatie met een kinderdagverblijf en/of een oefenlocatie voor een harmonie of fanfare. Dat zou gefinancierd worden met geld dat ING Vastgoed zou betalen voor het terrein waar toen Jeugdsoos Pluto stond en waar nu Castor en Pollux aan het Noordereinde staan. ING zou het geld betalen op het moment dat de projectontwikkelaar de bouwvergunning had aangevraagd. Maar de plannen liepen vertraging op, waardoor ING het wel uit zijn hoofd liet om de bouwvergunning aan te vragen. In januari 2006 werden de plannen defintief ten grave gedragen. Dus kwam dat geld er jarenlang niet. Pas in oktober 2006 vroeg ING de bouwvergunning aan en werd er op 1 januari 2007 betaald.

Raadsbesluit 2 februari 2012

Daarna gebeurde er niets. Tot 2 februari 2012. Toen stelde het college, bij monde van wethouder Jaap van Waveren (DB), voor om het terreintje te saneren, te verkopen om er een bedrijfsverzamelgebouw met een woning op te bouwen. De VVD en D66 waren bevreesd voor versnippering van bedrijventerreinen. In die raad stemden VVD, D66 en WIJ met vijf zetels tegen het voorstel. DB, CDA, GL en PvdA stemden met veertien zetels voor het voorstel.

Het resultaat van dat besluit verrijst nu op dat terrein. Er werden tientallen palen de grond in geheid. Er verscheen een spandoek met een website en een 06 telefoonnummer. Op de website staat:


De afbeelding op de website van Opslag3.

"Opslag 3.nl is nu in aanbouw en biedt vanaf februari 2018 een flexibele keuze aan bedrijfs- en opslagmogelijkheden.

Een geheel nieuw en mooi vormgegeven bedrijfspand in Kortenhoef met 18 flexibel in te richten units van 18 m2 tot 60 m2. Iedere unit is voorzien van eigen overheaddeur en aparte loopdeur. Tevens zijn er kleinere units van 6 m2 tot 10 m2 beschikbaar.

Voor meer informatie kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen."

bron
WWK
foto
website opslag3
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief