WIJDEMEERSE WEBKRANT
Koster: CDA en Revindicatie
Nederhorst den Berg, di 21 november 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Cor Koster is nog ontdaan over het revindicatiedebat vorige week. En dan vooral door de houding van het CDA, waarvan hij ooit voorzitter was.

Dossier Revindicatie

ingezonden brief

Publieke gerechtigheid

De revindicatiebehandeling afgelopen donderdag in de Commissie Ruimte en Economie was dermate ontluisterend, en ik was er zo boos en ontdaan over, dat ik de reactie een paar dagen heb moeten uitstellen. En nog steeds heerst er bij mij onbegrip en verbijstering.

Het debat was aangevraagd door de Lokale Partij. Alette Zandbergen voerde het woord en haar betoog was indrukwekkend. Ze had zich uitstekend voorbereid en bracht haar standpunt genuanceerd, met kalmte en waardigheid. Alle lof! De overige commissieleden, met uitzondering van Martin Vuyk (OLib), hadden echter niets te melden, behalve dan dat de afhandeling geen schoonheidsprijs verdiende. Sita Vermeulen (VVD) voegde daaraan toe: “Rechtsgelijkheid, natuurlijk, hardstikke vóór. Maar als we het doen, moeten we alle gevallen doen”.  Uiteraard, zou ik zeggen. Anders is er geen sprake van rechtsgelijkheid.

CDA uitgangspunten

Het meest heb ik me geërgerd aan het CDA. Ooit was ik lid van die club, maar ik ben er uitgestapt omdat het CDA in 2010 ging regeren met gedoogsteun van Geert Wilders. Ik vond dat je dat niet kon maken, niet als je principes had. Inmiddels is het van kwaad tot erger gegaan en is het CDA vrijwel helemaal terechtgekomen in het kamp van Wilders.

Ik dacht echter dat het CDA zich op lokaal niveau nog hield aan de oorspronkelijke vier uitgangspunten. Eén daarvan was/is: ‘Publieke gerechtigheid’. Op de landelijke CDA-site staat daarover o.a.: “Een betrouwbare overheid stelt duidelijke grenzen en geeft mensen zekerheid. De overheid is er ook om onrecht te bestrijden, ze moet rechtvaardig zijn.“

Ik kan nog steeds niet geloven dat het CDA in Wijdemeren, door niet in te willen grijpen, zijn eigen principes zó kan verloochenen. Hier geschiedt immers onrecht: van de 16 gevallen aan de Cannenburgerweg wordt bij 15 personen verjaring geaccepteerd, bij 1 persoon niet, terwijl alle lokale omstandigheden hetzelfde zijn. Hier MOET het CDA iets tegen doen, ook als de betrokken wethouder daardoor onder vuur komt te liggen.

Teloorgang

Ik ga ervan uit dat de zaak nog een keer in de raad komt, via een motie van één of meerdere fracties. Ik verwacht dan dat het CDA tot inzicht gekomen is. Er zitten namelijk een paar echte CDA’ers in die fractie die de teloorgang van hun principes niet zullen kunnen en willen accepteren.

Cor Koster
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief