WIJDEMEERSE WEBKRANT
De 600 Stuitingsbrieven
Loosdrecht, za 18 november 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het ambtelijk apparaat was tegen het sturen van de 600 (verjarings) stuitingsbrieven in 2011 aldus oud-wethouder Jaap van Waveren (DB).


Jaap van Waveren

Oud-wethouder Jaap van Waveren nam de portefeuille revindicatie over van collega-wethouder Gert Zagt (beiden toen DB). Het ambtelijk apparaat was tegen het verzenden van de ruim 600 (verjarings) stuitingsbrieven kort voor kerstmis 2011, aldus Van Waveren in onderstaande ingezonden brief.

Dossier Revindicatie

ingezonden brief

Beste Rik,

Met aandacht heb ik jouw redactionele inbreng en inspraak aangaande het revindicatie dossier gelezen. De inhoud verbaast mij niet gezien jouw jarenlange verwantschap met de schrijnende kwestie van mevr. S. Echter op één passage zou ik graag enige verheldering geven. Je noemt de positie van de derde macht. Ik ga er van uit dat je hiermee het ambtelijk apparaat bedoelt.

De toenmalig verantwoordelijk wethouder wenste het revindicatie project te starten en initieerde het sturen van de reeds vele malen genoemde brieven van december 2011. Hij zette dit door ondanks het uitdrukkelijke negatieve advies van de ambtelijke organisatie. Sindsdien is het een in de herfst rijdende trein die regelmatig ontspoorde door vallende bladeren. Het tot stilstand brengen van die trein werd mede ook bemoeilijkt doordat elke jaar burgers stukjes aanpalend snippergroen tegen een forse vierkante meter prijs van de gemeente kopen.

Was het ambtelijk advies indertijd maar opgevolgd.

Vriendelijke groeten,

Jaap van Waveren
Oud Loosdrecht

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
Douwe van Essen
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief