WIJDEMEERSE WEBKRANT
Verlies Hilv. Hurricanes
Loosdrecht, di 14 maart 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Zaterdag 11 maart ging het Eredivisieseizoen voor de Hilversum Hurricanes uit Loosdrecht van start in een spannend treffen in Rotterdam.

ingezonden bericht

Hilversum Hurricanes verliezen nagelbijter in Rotterdam

Zaterdag 11 maart ging het Eredivisieseizoen, na een lang naseizoen ,van start voor de Hilversum Hurricanes. In Rotterdam tegen de finalist van vorig jaar; de 010-Trojans.

Voor de neutrale toeschouwer was deze wedstrijd een lust voor het oog, met veel strijd over en weer. Het waren de bezoekers uit Hilversum die de eerste score op het bord zetten, door een goede run van Mani Blijd; 0-7. Hoewel beide ploegen over een sterke aanval beschikken waren het vooral de verdedigingen die de wedstrijd heersten.

Vlak na rust kregen de Hilversummers de kans om de voorsprong uit te breiden, maar vanaf de 3 yard lijn kreeg de aanval de bal niet in de endzone en na een gemiste fieldgoal bleef de afstand slechts één score. Een situatie waar de Rotterdammers optimaal gebruik van maakte, de aanval daarop scoorde zij gelijk en door een gemaakte 2 punt conversie kwamen ze zelfs op 1 punt voor; 8-7.

Wederom kwamen de Hilversummers tot vlak voor het doelgebied van de Rotterdammers, maar de aanval werd onderschept. In het laatste kwart was het de verdediging van Hilversum die de Hurricanes weer in het zadel hielp, door de runningback van Rotterdam te tackelen in zijn eigen doelgebied en de stand op 8-9 te brengen. Hilversum kreeg de bal terug en was weer op weg naar de endzone van de Trojans, tot een verdediger van de Trojans de bal uit de handen van de Hurricanes speler wist te trekken en het balbezit weer de andere kant op ging. De play daarop maakte de Trojans dankbaar gebruik van deze ‘turnover’ en scoorde door een lang run een touchdown, waardoor de stand op 14-9 kwam.

De Hurricanes kwamen deze klap niet meer te boven en de daaropvolgende aanvalspogingen stranden, waardoor de Trojans ervandoor ging met de overwinning. De Hilversum Hurricanes krijgen meteen een grote kans om zich te revancheren, zondag 19 maart staat de thuiswedstrijd tegen landskampioen Amsterdam Crusaders op het programma. Om 14.00 is de kickoff op het jagerspaadje te Loosdrecht.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief