WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nescio Lezing 19-3
Kortenhoef, do 9 maart 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zondag 19 maart geeft Ernest van der Kwast (vrije schrijver Vrije Universiteit Amsterdam een lezing met de titel: Het wonder dat niet omvalt.

persbericht

Zondag 19 maart 2017
Nescio-lezing Oude kerkje aan de Dijk in Kortenhoef
OSG i.s.m. VUvereniging

Op zondag 19 maart geeft Ernest van der Kwast (vrije schrijver Vrije Universiteit Amsterdam een lezing met de titel: Het wonder dat niet omvalt.


Ernest van der Kwast

Al vijf jaar brengt Ernest van der Kwast odes aan mensen die kleur geven aan de stad Rotterdam. Met oog voor de schoonheid van alledaagse levens maakt van hij van hun verhalen literatuur. In zijn nieuwste boek ‘Het wonder dat niet omvalt’ laat hij de lezer kennismaken met mensen die niet bekend zijn, maar wel betoveren: een taxichauffeur met het syndroom van Gilles de la Tourette, een vuurspuwer die het opneemt tegen een tank, een pianist die concerten geeft te midden van tweedehands wasmachines en stofzuigers. Van der Kwast lijkt geïnspireerd door het aanpassingsvermogen van zijn hoofdpersonen, hun vermogen de regie over hun eigen leven te nemen. Dit thema belicht hij ook bij de Vrije Universiteit Amsterdam waar hij als Vrije Schrijver is aangesteld en dit collegejaar colleges en lezingen geeft en columns en verhalen schrijft.

Het programma

Ernest van der Kwast leest voor uit zijn nieuwste boek en interviewt twee hoofdpersonen. Als eerste Ako Taher, pianist (conservatorium in Bagdad) die vluchtte naar Nederland. Via een omweg langs de plantsoendienst en de kringloopwinkel kwam hij terug op het podium. Uiteindelijk speelde hij voor de koning en de koningin. En Marcel Slockers, huisarts en straatarts voor daklozen. Daarnaast vertoont Van der Kwast video’s van een aantal van de 60 bijzondere Rotterdammers die hij portretteerde en speelt Ako Taher een muziekstuk op de piano.

Over Ernest van der Kwast

Ernest van der Kwast (1981) werd geboren in Bombay, India. Hij brak door met zijn autobiografische roman Mama Tandoori (2010), die in Nederland en Italië een bestseller werd. In 2012 verscheen de novelle Giovanna’s navel, en in 2015 de roman 'De ijsmakers', waarmee hij de Dioraphte Literatour Prijs won. In september dit jaar verscheen zijn nieuwste roman ‘Het wonder dat niet omvalt’. Bekijk ook het interview in De Wereld Draait Door ende tentoonstelling ‘Ode aan Rotterdammers’ over de hoofdpersonen. ( zie Museum Rotterdam).

Informatie

Aanvang: 11.00 uur
Waar: Kortenhoefsedijk 168 in Kortenhoef
De toegangsprijs is €10,- (incl. kopje koffie/thee), kinderen gratis
Zie ook: www.osg-kortenhoef.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief