WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
G&E Audiëntie Kortenhoef
Kortenhoef, do 9 maart 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De journalisten van de Gooi en Eemlander toeren door de regio om lezers te ontmoeten en bekendheid te geven aan de regionale pers.

Lees ook:

Steun de Gooi en Eemlander, 13 januari.

Hannie en Tukkie

Op 8 maart verrastte Eddie de Paepe ons met Hannie. Hij schreef een #ditismijnkrant column over zijn ontmoeting in Huizen met onze geëmigreerde Kortenhoefse dorpsgenote Hannie Humme, die hij, vanwege de allteratie, in één adem noemde met Tukkie Tuk uit Hilversum Oost. Hannie verhuisde naar Huizen, waar het haar prima bevalt. "Een ontzettend leuk dorp." Zij vindt het wel jammer dat de winkels daar op zondag dicht zijn. In de column van Eddie de Paepe vraagt hij naar haar ervaringen in de Wijdemeerse politiek, waar zij enige tijd fractieassistent van D66 was. Over de Wijdemeerse politiek kan zij kort zijn. "Totaal verziekt. Neem nou die peperdure bloembakken op het Noordereinde: echt bezopen, weggegooid geld."


Joyce Huibers en Casper van den Broek in de Dobber.

De kledingbeurs

Vanmorgen zaten Casper van den Broek en Joyce Huibers samen in de Dobber in Kortenhoef. Daar was het een gezellige boel. Veel aanloop, ook al omdat ook de kledingbeurs in dezelfde ruimte goed bezocht werd. Willem Pauw schonk het bezoek koffie in, terwijl de beide journalisten temidden van de kledingrekken een gesprek voerden met een oudere dame uit Kortenhoef, die oude foto's had meegebracht. Intussen kwam Ben Pot binnen om een vest te passen. Het werd haast een Kortenhoefse reünie, waar de beide verslaggevers zich heel goed thuisvoelden.

Fusiekoorts

Casper van den Broek begroette uw WWK-redacteur zeer verheugd. "Hé collega, wat leuk dat je er bent!" Met Joyce Huibers voerde ik een gesprek over de fusiekoorts die over het Gooi is neergedaald. Zij sprak in Laren een dame die zich heel veel zorgen maakt over de voorzieningen in Laren als er gefuseerd wordt. De Larense mevrouw is bang dat het zwembad en andere riante voorzieningen dan vanuit het Hilversumse gemeentehuis de nek zullen worden omgedraaid. Een vrees ons in Wijdemeren niet onbekend voor komt.

Nederhorst den Berg

Vanmiddag gaan de twee journalisten naar het sociaal-cultureel centrum in de Blijk in Nederhorst den Berg waar zij de #ditismijnkrant-audiëntie houden van 14.00 tot 16.00 uur. Dus ga even een kop koffie met ze drinken.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief