WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Beamer komt er Wel
Wijdemeren, di 7 maart 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Joost Boermans (D66) reageert op de ingezonden brief van Cor Koster over de motie van DLP om het gebruik van de beamer bij inspraak toe te staan.

ingezonden brief

Beste Redactie,

Naar aanleiding van het artikel: "beamer voor insprekers" wil ik graag het volgende toevoegen.
D66 is zeker voor het gebruik van moderne communicatiemiddelen. Wij hebben De Lokale Partij tijdens de raadsvergadering alleen gevraagd de motie aan te houden en eerst met het presidium en/of de Burgemeester te overleggen i.v.m. de uitvoerbaarheid van de motie. Bewandel de "Koninklijke weg" werd dat in de raad door meerdere partijen genoemd. Immers e.e.a. gaat over de vergaderorde en daarom dient de voorzitter van de vergaderorde (De Burgemeester/ commissie voorzitters) ook aan te geven wat de effecten zijn van een dergelijke aanpassing en hoe dit in te passen is. Tijdens de vergadering gaf de Burgemeester immers enkele praktische argumenten. Het was laat, we hadden een pittige vergaderingen waarin wij probeerde de verbinding tussen de partijen te zoeken in het belang van de gemeente en de discussie over de bestuurlijke toekomst. De fracties waren niet zozeer tegen deze motie, maar vooral tegen de wijze waarop dit werd ingebracht.

De motie roept terecht op om ook moderne middelen toe te staan, maar dan moet e.e.a. ook praktisch uitvoerbaar zijn. Niks is frustrerender dan insprekers die verwachten dat er een beamer er is terwijl -zoals de Burgemeester ook aangaf tijdens het debat- deze op dit moment niet eens functioneert! D66 is ervan overtuigd dat deze vorm van inspraak gerealiseerd gaat worden maar laten we wijzigingen van de vergaderorde wel goed organiseren.

Kortom D66 is zeker voor moderne communicatie middelen en vind dat insprekers dezelfde rechten moeten hebben als belangen organisaties die tijdens de commissie hun verhaal mogen houden. Het ging er dus niet om dat we tegen de motie waren, we hebben aangeven dat de wijze waarop dit -zonder overleg en daarmee zonder de effecten van de motie te kunnen overzien-, werd ingediend. Daarom heeft D66 voorgesteld de motie aan te houden.
D66 zal tijdens het eerst volgende fractievoorzittersoverleg de motie van de lokale partij aanhalen en de Burgemeester verzoeken om met een voorstel hierover naar de raad te komen. Want zoals dhr. Koster aangaf, Alette Zandbergen heeft zeker een punt en ik ben ervan overtuigd dat ze dit ook echt wel ingevoegd gaat krijgen.

Joost Boermans
fractievoorzitter D66 Wijdemeren

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief