WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Loco Reijn steunt Vuyk
Wijdemeren, vr 18 mei 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Loco-burgemeester Theo Reijn stuurt een persbericht uit over de commotie die ontstond over het verzoek van DLP om Martin Vuyk te wraken.

persbericht

Wijdemeerse loco-burgemeester:
integriteit raadslid Martin Vuyk niet in geding

Naar aanleiding van het artikel in De Gooi- en Eemlander van vrijdag 19 mei jl.  over de bespreking van het bestemmingsplan Horstermeer in de raadscommissie Ruimte & Economie op woensdagavond 17 mei reageert loco-burgemeester Reijn, die de naar Beverwijk vertrokken burgemeester Smit tijdelijk vervangt.

Het raadslid Zandbergen (De Lokale Partij) stelde daar dat Vuyk (fractie Vuyk/Israël) niet het woord zou mogen voeren, omdat hij zelf een zienswijze had ingediend over dit bestemmingsplan.

Theo Reijn: “De discussie over dit bestemmingsplan is eerder aan de orde geweest in de hoorcommissie. Vuyk heeft daar niet deelgenomen aan de beraadslaging over zijn zienswijze en die van zijn buren. Hij heeft zich daar zorgvuldig buiten gehouden. Ook de buren, Cito Transport, hebben inzage in de stukken gekregen”.

“Raadsleden mogen deelnemen aan de beraadslaging en besluitvorming, ook als het hun eigen woonomgeving betreft”, aldus Reijn. “Dat is nu eenmaal eigen aan de lokale politiek. Raadsleden worden geacht in de gemeente te wonen en dus moeten ze ook mee kunnen beslissen over hun directe woonomgeving. Dat is iets anders dan in de raad opkomen voor je eigen belangen. Hiervan is geen sprake. Het betrof hier de bespreking van een bestemmingsplan, dat een heel gebied bestrijkt”.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief