WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wnd. Burg. Freek Ossel
Wijdemeren, do 18 mei 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Gisteravond werd bekend dat Freek Ossel (PvdA) door CdK Johan Remkes is benoemd als waarnemend burgemeester van Wijdemeren.


(Foto: LinkedIn)

Op Wikipedia staat dit over hem:

Van 1996 tot 2000 was hij stadsdeelsecretaris in Amsterdam-Zuidoost en daarna werkte hij als sectordirecteur Maatschappelijke Economische en Culturele ontwikkeling (MEC). Tot 2003 was hij als ambtenaar verantwoordelijk voor onder meer diversiteit, werkgelegenheid en grotestedenbeleid.

Wethouder van Amsterdam

Van 2008 tot het voorjaar van 2014 was Ossel wethouder in de gemeente Amsterdam. In 2010 werd hij verkozen tot slechtste wethouder van Amsterdam, nadat duizenden studenten in de stad dreigbrieven hadden ontvangen over hun vermeende illegale woonsituatie. In 2013 kwam Ossel weer in opspraak, nadat hij zijn eerdere plan uit 2010 om samenwonen van meer dan twee personen te koppelen aan een vergunning, had herhaald. Volgens critici zouden door het plan vele duizenden starters en andere kleine verhuurders op straat komen te staan.

Waarnemend burgemeester van Beverwijk

Nadat Han van Leeuwen, de burgemeester van Beverwijk, met ziekteverlof was gegaan werd Oss daar in september 2014 benoemd tot waarnemend burgemeester. In maart 2017 is Martijn Smit voorgedragen om burgemeester van Beverwijk te worden.

bron
Wikipedia
foto
LinkedIn
auteur
Wikipedia
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief