WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Fusie is Onvermijdelijk
Wijdemeren, do 11 mei 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Gedeputeerde Jack van der Hoek was glashelder: 'er wordt gefuseerd'. Dat zei hij vanavond op bezoek in de raad van Wijdemeren voor het open overleg.


Gedeputeerde Jack van der Hoek en burgemeester Martijn Smit.

Het CDA, DLP, D66 en DB hadden de rijen gesloten. Jan Verbruggen opende het debat met de mededeling dat zijn cluster van partijen opteerde voor Wijdemeren als zelfstandige uitvoeringsgemeente en bereid was daarvoor te investeren en taken over te dragen. De PvdA/GL is voor een fusie met Hilversum. De VVD en de beide ex-VVD leden waren het eens. Zo snel mogelijk fuseren tot één gemeente Gooi en Vechtstreek of Gooistad. Maar zeker niet alleen met Hilversum.

De gedeputeerde was glashelder. Er komen in de regio maximaal drie gemeenten om de bestuurskracht van de regio en de gemeenten op peil te brengen. In november neemt het college van Gedeputeerde Staten een beslissing over welke gemeenten gefuseerd zullen worden. Ook wordt dan duidelijk of het drie, twee of één gemeente(n) zal/zullen worden. Dat laatste, (één gemeente) acht hij niet waarschijnlijk. Ook wordt in november duidelijk op welke termijn de fusies zullen plaatsvinden als gedeputeerde staten daarover een besluit hebben genomen.


Gedeputeerde Jack van der Hoek (D66)

Het cluster CDA, DLP, D66 en DB zal zich moeten beraden op stappen om de regie binnen de randvoorwaarden van de provincie weer een beetje te herwinnen op het valk van met wie en wannneer. Daarbij spelen de verkiezingen van volgend jaar maart een grote rol.


Debby de Heus, Raadsgriffier.

bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief