WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Van Baerle Trio in Jagthuis
Horstermeer, za 17 juni 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op woensdagavond 28 juni treedt het Van Baerle Trio op in Het Jagthuis in de Horstermeer.

persbericht

Verrassing: zomerconcert met Van Baerle Trio in het Jagthuis

Zomaar op een doordeweekse woensdagavond. Het Van Baerle Trio komt op 28 juni naar het Jagthuis! Wie kent ze niet: pianist Hannes Minnaar, violiste Maria Milstein en cellist Gideon den Herder.

Al sinds 2004 spelen ze samen in het Van Baerle Trio en ze wonnen inmiddels flink wat prijzen. Ook de cd's die ze opnamen kregen lovende recensies en zelfs een Edison. Nu staan ze aan de vooravond van opnames van alle werken van Beethoven voor pianotrio. Het zal u dan misschien ook niet verbazen dat in het Jagthuis een volledig Beethoven-programma op de lessenaars staat. U krijgt het pianotrio in Es, opus 1 nummer 1, het pianotrio in G, opus 1 nummer 2 en na de pauze de 2e symfonie. Beethoven arrangeerde deze symfonie zelf voor pianotrio.

Hannes Minnaar studeerde piano bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2009 met hoogste onderscheiding afstudeerde. Violiste Maria Milstein werd geboren in Moskou, maar groeide op in Frankrijk. Ze studeerde bij Ilya Grubert in Amsterdam en David Takeno in Londen. Zowel haar bachelor- als haar masterdiploma behaalde ze met hoogst mogelijke onderscheiding. Inmiddels geeft ze zelf les op het Amsterdamse Conservatorium. Gideon den Herder studeerde cello bij Monique Bartels in Amsterdam en Clemens Hagen in Salzburg, waar hij zijn masterdiploma met de hoogste onderscheiding behaalde.
Met het Van Baerle Trio garanderen we u een prachtig zomeravond!

Van Baerle Trio: woensdag 28 juni 2017, aanvang 20.15 uur, entree 17,50 euro (tot 25 jaar 10 euro). Reserveren via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

Programma Concert Van Baerle Trio
Het Jagthuis, woensdag 28 juni 20.15 uur

Ludwig van Beethoven

Trio in Es, op. 1 nr 1
- Allegro
- Adagio cantabile
- Scherzo. Allegro assai – Trio
- Presto

Trio in G, op. 1 nr 2
- Adagio – Allegro vivace
- Largo con espressione
- Scherzo. Allegro – Trio
- Presto

Symfonie nr 2 in D, op. 36 (arr. Beethoven)
- Adagio – Allegro con brio
- Larghetto quasi andante
- Scherzo – Trio
- Allegro molto

Biografie Van Baerle Trio

Het Van Baerle Trio is in 2004 opgericht door pianist Hannes Minnaar, violiste Maria Milstein en cellist Gideon den Herder. De naam van het trio ontlenen ze aan de straat waar hun muzikale wortels liggen: de Van Baerlestraat in Amsterdam. Hier ontmoeten de drie musici elkaar tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam, op een steenworp afstand van het Concertgebouw, dat het trio als zijn muzikale thuis beschouwt.

Na het winnen van het Vriendenkrans Concours in het Concertgebouw in 2011 treedt het trio veelvuldig in deze zaal op en wordt het door het Concertgebouw genomineerd voor de 'ECHO Rising Stars 2013/14', een tour die het trio naar belangrijke zalen in heel Europa brengt, waaronder de Musikverein in Wenen, de Barbican in Londen, de Cité de la Musique in Parijs, L'Auditori in Barcelona en de Philharmonie in Keulen.

Al voor het begin van deze Europese tour heeft het Van Baerle Trio zijn internationale reputatie gevestigd met het winnen van het ARD concours in München in 2013 en het internationale kamermuziekconcours van Lyon in 2011. Bij beide concoursen wint het trio ook de publieksprijs. In Nederland ontvangen ze in 2012 de Kersjesprijs, een beurs die ieder jaar aan een jong veelbelovend ensemble wordt toegekend.

Het Van Baerle Trio werd gevormd onder de hoede van Dmitri Ferschtman en volgde daarna lessen bij onder meer Ferenc Rados en Claus-Christian Schuster. De ontmoeting met Menahem Pressler in 2008 was een grote bron van inspiratie voor de drie musici, die sindsdien meerdere keren voor hem speelden. Inmiddels staan ze op het punt hun ervaring door te geven aan een volgende generatie musici op uitnodiging van het Conservatorium van Amsterdam.

De eerste cd van het Van Baerle Trio met werken van Saint-Saëns, Loevendie en Ravel verscheen in 2012 bij Etcetera Records (KTC 1438). Deze debuut-cd ontving een Edison Klassiek 2013 en werd lovend ontvangen door de nationale en internationale pers: "extreem getalenteerd trio" (NRC Handelsblad), "highly expressive unit, worth discovering" (The Observer), "formation précise et équilibrée" (Classica).

Hannes Minnaar studeerde piano bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2009 met hoogste onderscheiding afstudeerde. Hannes is prijswinnaar van het Concours de Genève en de Koningin Elisabeth Wedstrijd in Brussel. Hij soleerde bij diverse orkesten, waaronder het Concertgebouworkest, het Radio Filharmonisch Orkest, de Filharmonie en het Nationaal Orkest van België, onder leiding van dirigenten als Herbert Blomstedt, Eliahu Inbal, Marin Alsop en Frans Brüggen. Recitals speelt hij door heel Europa, alsook in Azië en het Midden Oosten. In 2011 ontving Hannes de Borletti-Buitoni Trust Fellowship. Zowel zijn debuutalbum, met werken van Rachmaninoff en Ravel, als zijn tweede cd 'Bach Inspirations' werden lovend ontvangen in binnen- en buitenland.

Violiste Maria Milstein werd geboren in Moskou, maar groeide op in Frankrijk. Ze studeerde bij Ilya Grubert in Amsterdam en David Takeno in Londen. Zowel haar bachelor- als haar masterdiploma behaalde ze met hoogst mogelijke onderscheiding. Van 2011 tot 2014 was ze 'Artist in Residence' van de Muziekkapel Koningin Elisabeth, waar ze bij Augustin Dumay studeerde. Maria won de tweede prijs bij het internationale concours 'Città di Brescia' in 2007, de Vioolbeurs van het Kersjes Fonds in 2010 en de tweede prijs bij het internationale concours 'Rodolfo Lipizer' in 2011. In 2013 nam ze met het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Luik werken van Saint-Saëns voor viool en orkest op cd op (Zig-Zag Territoires). Maria bespeelt een viool van Michel Angelo Bergonzi, die zij in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds heeft.

Gideon den Herder studeerde cello bij Monique Bartels in Amsterdam en Clemens Hagen in Salzburg, waar hij zijn Masterdiploma met hoogste onderscheiding behaalde. Hij voltooide zijn opleiding bij Thomas Grossenbacher in Zürich met het Solistendiploma. Ook volgde hij lessen barokcello bij Jaap ter Linden en Roel Dieltiens. In 2003 werd Gideon uitgeroepen tot Jong Muziektalent van het Jaar. In 2009 won hij met het Trio Otono het oude muziek concours 'À Tre' in Trossingen, Duitsland. Sinds 2014 is Gideon als aanvoerder cello aan het Residentie Orkest in Den Haag verbonden. Hij bespeelt een cello van Giuseppe dall'Aglio met een strijkstok toegeschreven aan Dominique Peccatte, beide in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief