WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Ankeveense Pad Exit
Nederhorst den Berg, vr 16 juni 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Gisteravond kwam wethouder Betske van Henten met de mededeling dat de bouw aan het Ankeveense Pad niet door gaat. Het riool is te duur.


Wethouder Betske van Henten

Waarnemend burgemeester Freek Ossel, die zijn eerste openbare optreden had.

Toch enigszins als een duveltje uit een doosje kwam wethouder Betske van Henten gisteren met een verrassende mededeling. De nieuwbouw van 55-plus woningen aan het Ankeveense Pad gaat niet door. Dat wordt niet veroorzaakt door de protesten en de 2.500 handtekeningen die in Nederhorst werden opgehaald, aldus de wethouder. De oorzaak ligt in het feit dat de kosten om de infrastructuur geschikt te maken voor de woningen veel te duur is voor de gemeente. Daar komt bij dat de woningbouwvereniging Gooi en Omstreken, die de huizen wilde bouwen, geen fondsen ter beschiking mag stellen voor infrastructurele maatregelen.

€ 27.000 per woning

Om de woningen aan te sluiten op de riolering moet een persriool onder het Ankeveensepad worden aangelegd. Ook moet de weg vervangen worden op nieuwe fundering. De kosten daarvan bedragen € 325.000, ofwel € 27.000 per woning. Daar komt nog het risico van vervuiling onder de weg bij, wat bij de Eilandseweg de kosten enorm verhoogde. Deze aspecten werden tot nu toe niet bekeken, omdat het college eerst wilde weten of er draagvlak voor de bouw in Nederhorst den Berg bestond.

Vreugde en Woede

De mededeling veroorzaakte vreugde bij Sieta Vermeulen (VVD) en woede bij Ria Hennis (DB). Beide dames stonden in dit project diametraal tegenover elkaar. Op de publieke tribune zat Cor Koster, de voorzitter van de lokale ouderenbonden, die zich sterk had gemaakt voor dit project. Hij was zo teleurgesteld dat hij opstond, Ria Hennis een begripvolle hand gaf en bedroefd de zaal verliet.


Bedroefd en teleurgesteld, Cor Koster voorvechter van de ouderen.

In de ijskast

Is het helemaal afgelopen? De wethouder verklaarde dat het project op dit moment in de ijskast gaat, maar daar mogelijk in de toekomst weer uit kan komen. Of dit besluit ook van belang is voor bouwplannen aan de andere zijde van het Amkeveense Pad werd niet verteld.

Dossier Ankeveense Pad

bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief