WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nescio Lezing OSG 15-1
Kortenhoef, za 7 januari 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zondag 15 januari 2017 om 11.00 uur organiseert de Oecumenische Streekgemeente i.s.m. VUvereniging een Nescio-lezing met Koffieconcert in het Oude Kerkje in Kortenhoef.

persbericht

Angst en vertrouwen in de gezondheidszorg

Op zondag 15 januari 2017 om 11.00 uur organiseert de Oecumenische Streekgemeente i.s.m. VUvereniging een Nescio-lezing met Koffieconcert in het Oude Kerkje in Kortenhoef.


Prof. dr. Cees Hertogh

De spreker is Prof. dr. Cees Hertogh, hoogleraar ouderengeneeskunde en ethiek van de zorg aan het VU medisch centrum, over het onderwerp: ‘Angst en vertrouwen in de gezondheidszorg’

Angst naar aanleiding van persoonlijke zorgen om ons werk, onze kinderen, onze gezondheid. Ook angst door een veranderende samenleving waarin geweld mensen op de vlucht doet slaan, waarin er een code rood voor het klimaat is en de afbreuk aan de gezondheidszorg steeds verder lijkt te gaan. In hoeverre is deze angst terecht en reëel? Laten we ons beïnvloeden door de media en de statistieken? Hoe vinden we meer vertrouwen?

In de lezingenserie Angst en Vertrouwen gaan we op zoek naar antwoorden op vragen rondom het omgaan met angst en het creëren van meer vertrouwen. Sprekers op het gebied van literatuur, filosofie, gezondheid en theologie worden uitgenodigd mee te denken.

Cees Hertogh is hoogleraar ouderengeneeskunde en ethiek van de zorg aan het VU medisch centrum. Hij is tevens hoofd van het Universitair Netwerk Ouderenzorg (UNO VUmc) en programmaleider van het onderzoeksprogramma Aging & Later Life van het recent opgerichte interuniversitaire onderzoeksinstituut Amsterdam Public Health (APH). Zijn onderzoek richt zich op kwaliteit van zorg in de laatste levensjaren, met aandacht voor persoonsgerichte zorg, medische besluitvorming en ethische vraagstukken.

Het concert rond de lezing wordt verzorgd door Frans van Dalen op de vleugel.
Frans van Dalen was als docent piano en repetitor verbonden aan het Hilversums Conservatorium. Hij begeleidde cabaretier Fons Jansen in diens klassieke programma’s Ongewoon Recital en Kleintje Kunst, en nam een CD op met pianomuziek van Maurice Ravel. Al jarenlang is hij pianist van Duo Sans Souci, sinds 2016 in een nieuwe bezetting: www.duosanssouci.nl

Programma

  • Wolfgang Amadeus Mozart: Zwölf Variationen über (1756-1791) “Ah, vous dirai-je, Maman”
  • Domenico Scarlatti: 3 Sonates (1685-1757)
  • Maurice Ravel: Oiseaux Tristes (Uit ‘Miroirs’) (1875-1937)
  • Frédéric Chopin: Nocturne op. 27 no 2 in Des (1810-1849) Scherzo op. 20 no 1 in B-klein

Informatie

Waar : Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk 168, Kortenhoef
Wanneer : 15 januari 2017
Aanvang : 11.00 uur
Toegang : € 10,00 incl. koffie/thee, kinderen vrij
Zie ook: www.osg-kortenhoef.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief