WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Baggeren Zuidereind
's-Graveland, vr 24 februari 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op woensdag 1 maart starten de baggerwerkzaamheden in de sloten langs het fietspad langs het Zuidereind in 's-Graveland.

persbericht

Baggerwerkzaamheden Zuidereinde

Vanaf woensdag 1 maart starten de baggerwerkzaamheden op het Zuidereinde in ’s-Graveland. Het gaat hier om sloten tussen het fietspad en de buitenplaatsen.

Het kan zijn dat men hier hinder van ondervindt omdat het fietspad op sommige plaatsen niet begaanbaar is. Fietsers worden daarom deels over de rijbaan geleid. Verkeersregelaars zijn aanwezig om het verkeer te leiden. De werkzaamheden duren ongeveer een week.

Op diepte brengen van sloten

Natuurmonumenten voert de baggerwerkzaamheden uit in opdracht van Waternet. Het baggeren van de sloot is nodig om deze op diepte te brengen, zodat de waterbergingscapaciteit wordt vergroot. De bagger wordt afgevoerd naar een daarvoor bestemd verwerkingsdepot. De werkzaamheden worden uitgevoerd in nauw overleg met een ecoloog. Er wordt zo gewerkt dat dieren een ontsnappingsroute hebben. Andere dieren die niet zo snel verplaatsen zoals zwanenmosselen worden uit het water gehaald en na de werkzaamheden weer teruggeplaatst. Onze excuses voor het ongemak.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief